Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een heel groot verschil tussen rode en groene peper?

Zijn de vitamines in de één meer dan de ander?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

In het algemeen kan gesteld worden: hoe kleiner de peper hoe heter. En hoe rijper (rood of geel) hoe milder de smaak. Groene (= onrijpe) pepers zijn dus het scherpst.

Honderd gram rauwe rode peper bevat 143 mg vitamine C, 14 mg vitamine K, 1,2 mg vitamine B3, 14 mg calcium, 23 mg magnesium, 322 mg kalium, en 1 mg ijzer.

Rauwe groene peper bevat van alles (met uitzondering van B3) een beetje meer. Er zit zelfs 242 mg vitamine C in. Met name wat het laatste betreft is groene peper dus gezonder te noemen.

Maar aangezien je van pepers (vanwege het zeer pittige capsaïcine dat darmklachten kan veroorzaken) slechts een beetje gebruikt, kunnen ze geen belangrijk aandeel leveren in de hoeveelheden vitamines en mineralen die je dagelijks nodig hebt.
Amadea
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing