Wat betekent de interne vekleuring (discolouring) van noten?
Wat betekent die verkleuring? Is dat de noot dan ranzig/bedorven is? Want hij hoeft daardoor niet slecht te smaken (naar verf smaken/ruiken bijvoorbeeld). Of is het dan manier hoe je hem kapotmaakt (bijt)? Dat het bijten voor druk zorgt dat de olie zich anders gaat verdelen?
En als de buitenkant witte vlekjes vertoont, wat betekent dat? Of is dat meer in de zin van schuurplekjes? Ik zie wel meer van dit soort plaatjes op Internet.
Volgens mij is het witten de normalen kleur en de glazige grijze rand de olie die oxideert.
Bij paranoten is dat ook goed te zien. Heb je wel eens noten die je zelf kan kraken?
Die hebben dat meestal niet.
https://www.fda.gov/food/foodscienceresearch/laboratorymethods/ucm084406.htm
https://guidedoctor.com/2014/02/10/dietary-fat-good-nuts-bad-nuts-decalogue-1/ je kan je neus ook trainen om oxidatie beter te herkennen (veel mensen hebben die gevoeligheid niet):
peterborten.com/all/oxidation-educate-your-nose/
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.