Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zie je in een bakkers- of supermarktbrood geen sporen van kneedhaken?

Als wij brood bakken in onze broodbakmachine, zie je aan de onderkant de sporen van de kneedhaken.

Nu neem ik aan dat bakkers, en anders de fabrieken wel die de supermarkten van brood voorzien, hun brood niet met de hand kneden, maar ook met machines. Toch zie ik in bakkers- en supermarktbrood nooit sporen van kneedhaken.

Hoe komt dat?
 

Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Omdat in jouw eigen broodbakmachine de deeghaken IN het bakblik zitten. Grote bakkerijen kneden het deeg voor -tig broden in een grote bak en verdelen daarna het deeg over meerdere bakblikken. En die bakblikken zijn gewoon glad van binnen.
8 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Bakkers en supermarkten gebruiken hele andere (professionele) broodbakmachines.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing