Telt baking soda (zuiveringszout) mee als zout?
Hallo,
Sinds kort maak ik met dit recept mijn brood:
Voor 1 brood
- 250 g volkorenmeel, plus een beetje extra om mee te bestuiven
- 100 g roggemeel
- 50 g havermout
- 1 tl zuiveringszout (baksoda)
- 1 groot ei
- 300 ml karnemelk of yoghurt
Nu vroeg ik me af of de teelepel zuiveringszout ook meetelt bij de dagelijkse inname van zout?
Ik heb op google de hoeveelheid natrium gevonden van zout en baking soda:
Zout 38.758 mg Natrium
Baking soda 27.360 mg Natrium
Betekent dit dat baking soda slechts voor 70% van het gewicht meetelt als zout? Of zie ik dat verkeerd?
Alvast bedankt.
Als je maar de maximale hoeveelheid natrium per dag niet overschrijdt zullen er geen problemen voorkomen. Bronnen:
- http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx
- http://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/koken-recepten/vraag/161063/zuiveringszout-ergens-mee-vervangen
Ik denk dat dat klopt. Verder weet ik niet hoe streng je het wilt weten, maar als je een paar dagen doet met dat brood stelt één theelepel weinig voor..
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.