Als je een glutenintollerantie hebt en je gaat glutenvrij eten, hoe lang duurt het dan voordat je verschil merkt?
Al anderhalf jaar loop ik rond met ernstige vermoeidheidsklachten, spier-pijn en -krampen. Bloeduitslagen zijn volgens de huisarts in orde. Ik probeer zelf een aantal intoleranties uit te sluiten door bepaalde voeding te vermijden, zo ook gluten. Twee weken geleden ben ik begonnen met glutenvrij eten. Ik heb geen last van buikpijn maar las dat je ook vermoeidheidsklachten kunt hebben van glutenintollerantie. Tot dusver merk ik geen verschil. Ik mis het gluten bevattende eten wel erg, kan ik met een gerust hart weer brood, pasta etc eten?
Bijgevoegd: lab uitslagen
Daarnaast kan het tot een jaar duren voordat je het dieet echt onder de knie hebt, het kan dus ook zijn dat je, zonder dat je het zelf weet, toch nog gluten binnenkrijgt.
Zie voor meer info:
https://www.glutenvrij.nl/een_glutenvrij_dieet_wat_nu/wat_is_een_glutenvrij_dieet
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.