Vis is gezond, vette vis is gezond, maar hoe gezond is alleen maar nieuwe haring of alleen maar magere vis [koolvis]?
Al jaren hoor je : vis is gezond, twee keer per week vis, waarvan minimáál 1 keer vette vis [bijv. makreel of zalm], maar als je alleen maar haring zou eten [of andersom je eet die twee dagen per week alleen maar koolvis], wat zou het gevolg daarvan dan zijn?
Dus of alleen maar vette vis of alleen maar magere vis.
[uit de bron]
Vis is onderdeel van een gezonde voeding. Het valt in vak 3 van de Schijf van Vijf.
Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 2 keer per week vis te eten, waarvan minimaal 1 keer vette vis, zoals makreel of zalm.
Schaal- en schelpdieren, zoals kreeft, oesters en mosselen, zijn officieel geen vissen. Maar ze worden wel tot vis gerekend in de Schijf van Vijf.
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vis.aspx
Toegevoegd na 6 dagen:
Hartelijk dank allemaal voor de vele reacties en Marleen voor het antwoord!!