Als ik koude of rauwe groenten eet, krijg ik altijd enorme buikpijn, hoe kan dat en wat kan ik er aan doen?
Heb je een opgezette buik? (gasvorming) Rauwe groente zijn slecht verteerbaar. Waar je precies last van hebt is lastiger, maar niet zo belangrijk, Gewoon geen rauwe groente meer, daar mis je niks aan. Waarschijnlijk heb je het niet bij alle groentesoorten.
Toevallig vooral bij koolsoorten?
http://www.flinndal.nl/blog/waarom-groenten-koken
aardappelen, aubergines, asperges en peulvruchten kun je wel degelijk eten. Ik kom van een tuinderij waar we dat met enige regelmaat deden. Gewoon zo van het land, even aan je broek afvegen., en opeten.
Zo is het eten van groente ook ontstaan. Je probeert eerst of het eetbaar is. Pas later worden ze ook gekookt gegeten.
Het artikel waar je naar verwijst bevat dus onzin.
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/57755-giftigheid-van-rauwe-aardappels/ ------Voor zover mij bekend zit het gif eigenlijk in alle delen van de plant behalve de eigenlijke knol, daaronder vallen ook groen geworden schil, uitlopers en dergelijke. Koken lijkt me trouwens niet echt een goede manier om van het vergif af te komen, solanine en dergelijke alkaloiden gaan niet kapot bij 100 graden. Als er geen solanine in zit kun je de (wat dat betreft althans) gerust rauw eten, maar als het er wel in zit heeft koken dus weinig nut.----
Laten we het erop houden dat de meningen over aardappelen verdeeld zijn.
Wat solanine heeft Erna55 gelijk, dat kook je niet kapot. Oxaalzuur is een andere punt. Dat is een reden om o.a. bieten, spinazie en cacao/chocolade niet rauw te eten.
Wat is je definitie van (zwaar) giftig?
(en lees s.v.p. nogmaals wat Erna over aardappels schrijft, als je dat tegenspreekt dan graag met bron, anders wordt het welles/nietes)
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.