Zijn er groente die gekookt gezonder zijn dan rauw? Zo ja waardoor komt dat?
Ik las ergens dat worteln en tomaten gezonder zijn als ze gekookt zijn, maar waardoor komt dat?
En gekookte tomaten?wie eet dat nou..
@Laurene, ik eet vaak tomatenblokjes verhit met notenolie en gesnipperde uitjes. Lekker. Tomaten verhit met olie blijken heel gezond te zijn. Wat dacht je trouwens van tomatensoep? Die is nooit rauw.
Wat ik als maaglijder wel weet, rauwe groenten verteren bij mij héél slecht. Ze zijn het beste voor herkauwers, die hebben niet voor niets 4 magen.
Meestal het kookwater in. Het is niet het koken maar de manier waarop. Maak soep, dan koken de groente ook, maar verdwijnen de vitamines niet. En zelfs al kook je gewoon in water:
Beter de celwanden kapot koken en wat vitamines weg gooien zodat je de overgebleven vitamines wel kan opnemen, dan niet koken. Celwanden van planten kunnen we nauwelijks verteren, je krijgt dan wel veel vitamines binnen, maar die liggen een dag later in de wc.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.