Is het bereiden van groenten in de magnetron hetzelfde als stomen in een stoomkoker?
Mijn buurvrouw zweert er bij dat het wel degelijk hetzelfde is maar ik wou het toch nog even vragen voor alle zekerheid...
Dus zij bereid altijd haar groenten in de magnetron met behulp van een microgolfbestendige kookpot, daar doet ze al de ingrediënten in (groenten, aardappelen, vis, etc...) en ze voegt er een minimale hoeveelheid water aan toe, deksel erop en dan 8 à 10 minuten lang opwarmen op 900 watt. (Zie afbeelding onderaan, zij gebruikt zo iets)
Volgens haar is dit hetzelfde als stomen in een stoomkoker en behoud je evenveel vitaminen en mineralen hierdoor.
Mijn vraag is dus: in welke mate klopt dit? Of is het toch aangeraden om een speciale stoomkoker te kopen?
Aangezien ik twijfel wou ik het eerst even vragen, tips en adviezen zijn meer dan welkom...
Laagje water in de pan, dit mandje er in en klaar. Past in bijna elke pan, geen stoomkoker nodig.
Dit ding verkopen ze ook wel bij Blokker volgens mij.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.