Hoe weet je of er geen e-nummers in een product zitten?
Ik ben wat voorzichtig met het eten van producten waar e-nummers in zitten. Nu staat er op het etiket altijd wat voor ingredienten er in zitten en daar staan dan ook vaak e-nummers bij.
Nu heb ik hier een zakje kipkruiden en daar lijken geen e-nummers in te zitten, maar het bestaat wel voor 63% uit zout. Nu kijk ik vervolgens op een pak zout dat ik nog in de kelder heb staan en daar blijken wel e-nummers in te zitten.
Hoe weet ik nu of er in de ingredienten van een product (zoals het zout in het voorbeeld) toch weer wel e-nummers zitten?
Als je antwoord, zou ik ook graag willen horen waar je de informatie vandaan hebt, zodat ik weet of het uit betrouwbare bron komt.
Alvast superbedankt!!!
Ik denk dus dat je iets minder paranoide moet zijn.
Er kan natuurlijk een stof tussen zitten (kunnen ook natuurlijke stoffen zijn) waar jij persoonlijk niet tegen kunt. maar dat moet je niet op alle E-nummers betrekken.
Somige mensen kunnen niet tegen noten, gluten, paprika, etc. Terwijl dat dus heel natuurlijke dingen zijn.
http://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/
letterlijk nu begint er een programma over op NL 2 (tv)
http://www.tvgids.nl/Altijd_Wat/programma/17126464/
Exact!!! Wij maken het ons druk over E's en pesticiden, en het allerschadelijkste voor ons is, in deze volgorde:
- De absolute hoeveelheid: wij eten gewoon veel te veel
- Een ongezond eetpatroon, door m.n. te veel zout, suiker en verkeerde vetten.
- Microbiologische besmettingen: trouwens, de meeste mensen maken zich thuis hieraan schuldig.
- Chemische verontreinigingen, in het algemeen weinig relevant, waarbij met afstand contaminanten uit de omgeving (m.n. zware metalen en mycotoxines) vele malen erger zijn dan wat wij zelf toevoegen, zoals pesticiden.
As usual... ;-)
Wel handig om er eerst achter te komen dat voedsel niet uit een fabriek/supermarkt komt.
170 Calciumcarbonaat
551 Siliciumdioxide
552 Calciumsilicaat
553 Magnesiusilicaten
554 Natriumaluminium-silicaat
555 Kaliumaluminiun-silicaat
556 Calciumaluminium-silicaat
Dit zijn eigenlijk allemaal onschuldige producten en zijn vaak ook in biologische producten toegelaten. Bronnen:
- http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/e-nummers.aspx?toepassing=Zout
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.