wat is nu de gezondste vetstof om warme maaltijden mee te maken?
Ik gebruik al jaren olijfolie. Een Marokkaanse collega van me zei echter dat dit niet gezond is, en ik boter hoor te gebruiken. Mijn dokter adviseert me bakboter op basis van soja maar die vind ik enkel voor koude bereidingen. Dus geen idee waar zij die haalt....
Welke vetstof is én goed voor je gezondheid én kan goed verhit worden?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Olijfolie
kijk maar naar een frituurpan op 180 a 190 daar zie je niks aan, dus een walmen zegt te weinig. Neem stabiele vetten als kokosvet, geklaarde boter of ghee en dierlijk vet als niervet.
In ieder geval is duidelijk dat d egezondheidsvoordelen van onverzadigd vet minder groot zijn dan vroeger gedacht.
In biologische winkels/natuurvoedingswinkels/reformwinkels heb je ook sojamargarine van Provamel waar je in kan bakken, en ik denk ook nog wel van andere merken.
tinus1969 : ik denk dat dat het probleem is. onverzadigd is prima voor koude bereidingen. over warme bereidingen bestaan er veel tegenstellingen. moeilijk is dat.....
van roomboter kan je geklaarde boter maken (of dit als ghee kopen),
dan is het probleem van het bruin worden er niet meer en is het wel geschikt om te verhitten.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.