Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ja, dat klopt.

Lactose is de suiker die van nature in melk voorkomt. Een mens heeft bepaalde enzymen (lactase) nodig om deze suiker te kunnen verteren. Niet iedereen maakt genoeg lactase aan om de grote hoeveelheid lactose in koemelk te kunnen verteren.
Bij lactose-intolerantie kunnen producten als kaas en yoghurt soms wel verdragen worden. Dat komt doordat een groot deel van de lactose daarbij is omgezet in melkzuur, en dus niet meer in het lichaam zelf verteerd hoeft te worden.

Supermarktmelk wordt gepasteuriseerd op een temperatuur van 70°C, waardoor bacteriën gedood worden. Maar hierdoor stollen ook de eiwitten en daarmee de enzymen. Enzymen zijn opgebouwd uit eiwit en vitaminen. Door het stollen van het eiwit binnen het enzym, wordt het enzym onwerkzaam.

In rauwe melk zit van nature veel lactase: het enzym dat nodig is om lactose te verteren. Het blijkt dan ook dat veel (maar niet alle) mensen met lactose-intolerantie wél rauwe melk kunnen verteren.
Amadea
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing