waarom staat er op veel verpakkingen van o.a vleesvervangers dat het aanbevolen is om het te bereiden in de oven? (Zie uitleg)
Op veel verpakkingen, o.a de vleesvervangers die ik altijd eet, staat als tip dat je hem in de oven moet bereiden voor een slanke bereiding. Ik weet dat dit minder kcal bevat. Maar het voedingscentrum beveelt juist aan om in boter/olie te bakken voor de essentiële vetten en vitamines die het bevat. Die loop je bij de bereiding in de oven dus mis. Dit is dus erg tegenstrijdig.
Het ligt er aan wat je in totaal op een dag eet en drinkt, kies gewoon wat jij het lekkerst vind van bereidingswijze.
Je hoeft niet alles in vet te bakken.
Amandelolie: 216 graden
Avocado olie: 190-204 graden
Boter: 121-149 graden
Kokosolie: 177 graden
Lijnzaadolie: 107 graden
Ghee: 252 graden
Druivenpitolie: 216 graden
Hazelnootolie: 221 graden
Hennep olie: 165 graden
Macadamia olie: 210 graden
Olijfolie: 191 graden
Pindaolie: 160 graden
Rijstolie: 254 graden
Saffloerolie: 107 graden
Sesamolie: 177 graden
Zonnebloemolie: 107 graden
Walnootolie: 160 graden Zolang je onder die temperatuur blijft is er geen probleem
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.