Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom heet kokosolie geen kokosboter?

Ik vroeg mij af waarom kokosolie (wat tegenwoordig heel populair is om er mee te bakken) de naam 'olie' krijgt terwijl het niet vloeibaar is in kamertemperatuur???

Het zou toch 'kokosboter' of iets dergelijks moeten noemen?

Of ben ik fout?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Officieel noem je het kokosvet. Het kan gebruikt worden bij het bereiden en frituren van gerechten. Het is te smeren zoals boter. En het is een veel voorkomend ingrediënt van koffiecreamers.

Vaak kom je de term kokosolie tegen. Oliën zijn vloeibaar bij kamertemperatuur in het land van herkomst. Maar in ons klimaat heeft de olie meestal een vaste vorm. Vandaar de verwarring.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image