Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is gezonder: geen vis en en geen vlees eten of wel vis en geen vlees?

None

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

In elk geval vis:word 2x week aan geraden:
Regelmatig vis eten verkleint de kans op beroertes, depressie en ouderdomsgerelateerde achteruitgang van het geheugen. Het meest bekende gezondheidsvoordeel is echter cardiovasculair. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Harvard University dat mensen die wekelijks een bescheiden hoeveelheid vette vis (rijk aan omega 3) eten, tot 36 procent minder risico lopen op aandoeningen aan de kransslagaders (coronaire hartziekten).

Twee ker per week
De Amerikaanse Heart Association geeft de raad mee minstens twee keer per week vis te eten en geeft de voorkeur aan 'vette', omega 3-rijke vissen. De ideale portie is ongeveer 100 gram per keer. Op weekbasis wordt aangeraden gemiddeld 230 gram vis en/of zeevruchten te consumeren als volwassene. Voor kinderen mogen de porties kleiner zijn.

Vlees is ook nodig maar hou er rekening mee dat 500gr rood vlees het maximum is(per week).Gevogelte leverd geen gevaar op.
Het komt er dus op aan van een gezonde combinatie te zoeken.
fremar
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing