Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel rauw vlees mag je eten per dag ?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Meer dan 500 gram per week aan rood vlees eten verhoogt waarschijnlijk het risico op darmkanker. Daarom is aangeraden daar onder te blijven. Dus 70 gram per dag.

Sommige vleessoorten worden bewust rauw gegeten of niet door en door verhit. Voorbeelden zijn tartaar, carpaccio, en filet américain.

Eet geen rauwe kip of varken. Deze vormen een extra risico voor ziekteverwekkers.

Jonge kinderen, ouderen, mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen wordt afgeraden rauw vlees te eten. Deze kwetsbare groepen kunnen hun vlees het beste altijd goed doorbakken. Rauw vlees kan besmet zijn met ziekmakende bacteriën, zoals salmonella of E. coli. Ook parasieten zoals Toxoplasma gondii kunnen in rauw vlees voorkomen. Deze zijn vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen.
Amadea
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing