Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke voedingsmiddelen stimuleren het beste de aanmaak van (rode) bloedcellen?

Bijvoorbeeld na bloedverlies door grotere wonden of operaties waar je nog geen extra bloed krijgt toegediend, maar je wel een substantieel gedeelte van je eigen hoeveelheid bloed verloren hebt.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Eet rood vlees; daar zit veel ijzer in.
Ook groene bladgroenten bevatten veel ijzer maar je lichaam neemt dat minder gemakkelijk op.
Het is verstandig om ijzerinname te combineren met vitamine c aangezien die vitamine belangrijk is bij de opname van ijzer.
Omgekeerd remmen melkproducten de opname van ijzer.

Als je normaal gesproken een warme maaltijd met toetje na eet, en tussendoor fruit, is het dus verstandig om dit een poosje om te draaien:
na de warme maaltijd geen toetje maar fruit
het toetje kan je dan een paar uur later als tussendoortje eten.
Netto hetzelfde maar veel betere ijzeropname.

Dat is ook een hele goede tip voor zwangere vrouwen overigens!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Biefstuk, of ander rood vlees. Ook appelstroop is goed. Zit veel ijzer in.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image