Maakt het uit uit welk voedsel je calorieën inneemt?
Heel wat vrouwen zweren bij een dieet waar ze calorieën tellen. Door bijvoorbeeld maximum 1000 calorieën per dag te eten lijken ze soms wel levende rekenmachines.
Maar maakt het nu eigenlijk een verschil of je 70 calorieën aan chocolade eet, of of het er 70 aan groenten zijn? Het lijkt me een beetje sterk dat enkel het getalletje aan calorieën van belang is.
Je BMR is vaak al 1500-1800 (dat is wat je lichaam verbruikt puur om in leven te blijven, ademhaling, je hart, je hersenen etc)
Ik lees/hoor wel eens uitspraken in de zin van: Dat is ongezond omdat er (veel) calorieën inzitten...
Ik denk dat ik zonder calorieën hier niet had gezeten ;-) Het gezond of ongezond zijn van een voedingsmiddel zit 'm in de stoffen waaruit het bestaat.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.