Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Grof en fijn volkoren bevatten beide de héle graankorrel: 100% volkoren. Beide soorten bieden dus alle voedingsstoffen van die hele graankorrel. Alleen bij de grof volkorenbrood is de korrel minder fijn vermalen en zitten er vaak ook hele, zichtbare korrels in het brood. Het enige voordeel wat je hiervan zou kunnen hebben, is dat het dwingt tot beter kauwen en langzamer eten, wat gunstig kan zijn voor de vertering. Aan de andere kant is dit bij deze soort ook meer nodig: je zult de korrels stuk moeten kauwen om alle voedingsstoffen te benutten.

http://www.volkorenisaltijdgoed.nl/feiten-en-fabels/

Toegevoegd na 2 minuten:
Dus bevat grof volkorenbrood niet meer vezels dan fijn volkorenbrood.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing