Als het je om de stof eiwitten gaat, wat kun je dan het beste aan je dagelijkse dieet toevoegen, tofu of gekookt(e) ei(eren)?
de meest gezondste optie voor het lichaam graag
Toegevoegd na 10 uur:
mensen de verhoudingen weet ik zelf al, ik vraag me af wat het minst schadelijk kan zijn om dagelijks te consumeren, tofu of eieren.
en tot welke hoeveelheden dat dan verantwoord is.
Oja trouwens als je meer dan 3 eieren per weer eet (het gele) heb je kans op een verhoogd cholesterol, probeer de tofu en eieren te combineren Bronnen:
- Dutchbodybuildingforum
Daardoor is cholesterol geen probleem. Durksken: ""Ik heb het over het gele, en zaten die mensen dan onder de gemiddelde cholesterol waarde?" (door verplaatsing naar reacties viel dit weg)
Ik: Wat is gemiddeld? Ze gingen van te hoog naar goed.
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M62&ss=P1020&l=NL
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja Daarnaast moet het op traditionele wijze gefermenteerd worden,
net als soja yoghurt bijvoorbeeld zou je het als gefermenteerd kunnen zien, maar bij tofu is dat een snel proces.
http://www.natuurlijkwelzijn.org/dnua/artikel/gefermenteerde-soja Zelfs gefermenteerde soja-producten werden traditioneel niet in grote hoeveelheden gegeten.
Er wordt dan bijvoorbeeld telkens weer gezegd dat soja de kans op prostaatkanker of borstkanker vergroot, of het minder snel laat genezen, terwijl de wetenschap daar dus heel anders over denkt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt juist dat soja de kans op prostaatkanker mogelijk verkleint. En dat er nog geen bewijs is, maar wel aanwijzingen zijn uit wetenschappelijk onderzoek dat soja de kans op borstkanker mogelijk verkleint en ook de kans op opnieuw borstkanker krijgen mogelijk verkleint.
Ook gerenommeerde instituten als het Amerikaanse National Cancer Institute geven aan dat soja veelbelovend klinkt als bescherming tegen prostaatkanker, en dat het daarom verder onderzocht wordt, en vernoemen op de bladzijde hierover allerlei onderzoeken die aangeven dat soja (ook ongefermenteerde) de kans op prostaatkanker mogelijk verlaagt en mogelijk helpt bij de behandeling van prostaatkanker. Deze dingen gelden allemaal niet alleen voor gefermenteerde soja, uit sommige onderzoeken blijkt dat juist ongefermenteerde soja meer helpt dan gefermenteerde, en dat grote hoeveelheden soja eten meer helpt dan kleine hoeveelheden.
http://www.tempeh.info/nl/soja-fermentatie.php
(kijk ook hoe lang fermenteren duurt) Alle andere soja producten zijn ongefermenteerd.
Ongefermenteerde soja is bijvoorbeeld tofu, sojamelk, sojapudding, sojaslagroom, onbewerkte sojabonen, onbewerkte edamame, sojakiemen, textured vegetable protein (sojabrokjes), etc. Wil je een bron voor welke soja ongefermenteerd is, of een bron voor wat ik vertelde over prostaatkanker en borstkanker ed.?
In het laatste geval: Ik heb een heleboel meta-analyses gelezen daarvoor, ik heb een deel van de links daarvan geloof ik wel opgeslagen, maar niet op deze computer, die zal ik wel even voor je proberen op te zoeken als ik op mijn eigen computer zit.
De bron van het National Cancer Institute kan ik wel makkelijk terugvinden, dus die geef ik je alvast: http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/prostatesupplements/Patient/Page8#Section_95 @Jackd: Dat alle andere sojaproducten ongefermenteerd zijn klopt niet hoor, er zijn nog veel meer gefermenteerde sojaproducten dan in dat artikeltje van jou genoemd worden: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fermented_soy_products
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.