Als het je om de stof eiwitten gaat, wat kun je dan het beste aan je dagelijkse dieet toevoegen, tofu of gekookt(e) ei(eren)?
de meest gezondste optie voor het lichaam graag
Toegevoegd na 10 uur:
mensen de verhoudingen weet ik zelf al, ik vraag me af wat het minst schadelijk kan zijn om dagelijks te consumeren, tofu of eieren.
en tot welke hoeveelheden dat dan verantwoord is.
1.3K
1.3K keer bekeken
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
tofu = soja en daarom niet de gezondste optie.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
kunt u dit nader uitleggen waarom soja ongezond zou zijn?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Zowel tofu als eieren bevatten grofweg 10% eiwitten. Tofu ietsje meer.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Tofu bevat 20 gram eiwit per 100 gram
100 gr ei bevat 13 gram eiwit
Toegevoegd na 2 minuten:
Oja trouwens als je meer dan 3 eieren per weer eet (het gele) heb je kans op een verhoogd cholesterol, probeer de tofu en eieren te combineren Bronnen:
- Dutchbodybuildingforum
Oja trouwens als je meer dan 3 eieren per weer eet (het gele) heb je kans op een verhoogd cholesterol, probeer de tofu en eieren te combineren Bronnen:
- Dutchbodybuildingforum
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Hoeveel soja kun je nu nemen? Voor zover ik kan nagaan kun je gefermenteerde sojaproducten zoals miso, tamari en tempé gewoon eten, dat is juist gezond. De overige, ongefermenteerde sojaproducten zou ik minderen of helemaal uit je menu halen.
Zelf ben ik jaren geleden al gestopt met sojamelk en sojayoghurt, omdat je lichaam deze producten niet nodig heeft en vanwege het risico op kanker. Je kunt je eiwitten beter uit andere dingen halen, zoals biologische eieren, vis, biologische kip, bonen, noten, zaden en groente. Als je vegetarisch bent zijn er ook voldoende plantaardige eiwitbronnen.
Voorheen nam ik nog heel af en toe wat tofu in mijn avondmaaltijden, maar ook dat ben ik steeds minder gaan doen. En wat blijkt? Ik mis het totaal niet. Sojaburgers en andere vleesvervangers zou ik al helemaal niet nemen, vanwege de chemische toevoegingen en verzadigde vetten.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Als je niet te hard kookt oxideren bepaalde vetten niet in het eigeel.
Daardoor is cholesterol geen probleem. Durksken: ""Ik heb het over het gele, en zaten die mensen dan onder de gemiddelde cholesterol waarde?" (door verplaatsing naar reacties viel dit weg)
Ik: Wat is gemiddeld? Ze gingen van te hoog naar goed.
Daardoor is cholesterol geen probleem. Durksken: ""Ik heb het over het gele, en zaten die mensen dan onder de gemiddelde cholesterol waarde?" (door verplaatsing naar reacties viel dit weg)
Ik: Wat is gemiddeld? Ze gingen van te hoog naar goed.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
@ Durksken , wat sojaproducten betrefd wil ik het alleen maximaal bij tofu tempéh en tahoe houden verder niet teveel "chemische" tovernarijen,
@ Jackd , wat is er nu precies negatief aan soja (alleen betreffend dus op de producten als tempéh, tofu, en tahoe)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Eiwitten zitten overigens ook genoeg in sesamzaad
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M62&ss=P1020&l=NL
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M62&ss=P1020&l=NL
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
negatief aan soja:
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja Daarnaast moet het op traditionele wijze gefermenteerd worden,
net als soja yoghurt bijvoorbeeld zou je het als gefermenteerd kunnen zien, maar bij tofu is dat een snel proces.
http://www.natuurlijkwelzijn.org/dnua/artikel/gefermenteerde-soja Zelfs gefermenteerde soja-producten werden traditioneel niet in grote hoeveelheden gegeten.
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja Daarnaast moet het op traditionele wijze gefermenteerd worden,
net als soja yoghurt bijvoorbeeld zou je het als gefermenteerd kunnen zien, maar bij tofu is dat een snel proces.
http://www.natuurlijkwelzijn.org/dnua/artikel/gefermenteerde-soja Zelfs gefermenteerde soja-producten werden traditioneel niet in grote hoeveelheden gegeten.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bij zowel eieren als tofu komt ongeveer 40% van de calorieën uit proteïne ("eiwitten"), en beiden bevatten complete proteïnen.
Naar die anti-sojaverhalen moet je met een zéér kritisch oog kijken, want er wordt nogal wat onzin gezegd.
Er wordt dan bijvoorbeeld telkens weer gezegd dat soja de kans op prostaatkanker of borstkanker vergroot, of het minder snel laat genezen, terwijl de wetenschap daar dus heel anders over denkt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt juist dat soja de kans op prostaatkanker mogelijk verkleint. En dat er nog geen bewijs is, maar wel aanwijzingen zijn uit wetenschappelijk onderzoek dat soja de kans op borstkanker mogelijk verkleint en ook de kans op opnieuw borstkanker krijgen mogelijk verkleint.
Ook gerenommeerde instituten als het Amerikaanse National Cancer Institute geven aan dat soja veelbelovend klinkt als bescherming tegen prostaatkanker, en dat het daarom verder onderzocht wordt, en vernoemen op de bladzijde hierover allerlei onderzoeken die aangeven dat soja (ook ongefermenteerde) de kans op prostaatkanker mogelijk verlaagt en mogelijk helpt bij de behandeling van prostaatkanker. Deze dingen gelden allemaal niet alleen voor gefermenteerde soja, uit sommige onderzoeken blijkt dat juist ongefermenteerde soja meer helpt dan gefermenteerde, en dat grote hoeveelheden soja eten meer helpt dan kleine hoeveelheden.
Er wordt dan bijvoorbeeld telkens weer gezegd dat soja de kans op prostaatkanker of borstkanker vergroot, of het minder snel laat genezen, terwijl de wetenschap daar dus heel anders over denkt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt juist dat soja de kans op prostaatkanker mogelijk verkleint. En dat er nog geen bewijs is, maar wel aanwijzingen zijn uit wetenschappelijk onderzoek dat soja de kans op borstkanker mogelijk verkleint en ook de kans op opnieuw borstkanker krijgen mogelijk verkleint.
Ook gerenommeerde instituten als het Amerikaanse National Cancer Institute geven aan dat soja veelbelovend klinkt als bescherming tegen prostaatkanker, en dat het daarom verder onderzocht wordt, en vernoemen op de bladzijde hierover allerlei onderzoeken die aangeven dat soja (ook ongefermenteerde) de kans op prostaatkanker mogelijk verlaagt en mogelijk helpt bij de behandeling van prostaatkanker. Deze dingen gelden allemaal niet alleen voor gefermenteerde soja, uit sommige onderzoeken blijkt dat juist ongefermenteerde soja meer helpt dan gefermenteerde, en dat grote hoeveelheden soja eten meer helpt dan kleine hoeveelheden.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
wat zijn voorbeelden van ongereformeerde soja? en heeft u hier een bron van?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
gefermeteerd:
http://www.tempeh.info/nl/soja-fermentatie.php
(kijk ook hoe lang fermenteren duurt) Alle andere soja producten zijn ongefermenteerd.
http://www.tempeh.info/nl/soja-fermentatie.php
(kijk ook hoe lang fermenteren duurt) Alle andere soja producten zijn ongefermenteerd.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ongereformeerde soja, leuke benaming :D
Ongefermenteerde soja is bijvoorbeeld tofu, sojamelk, sojapudding, sojaslagroom, onbewerkte sojabonen, onbewerkte edamame, sojakiemen, textured vegetable protein (sojabrokjes), etc. Wil je een bron voor welke soja ongefermenteerd is, of een bron voor wat ik vertelde over prostaatkanker en borstkanker ed.?
In het laatste geval: Ik heb een heleboel meta-analyses gelezen daarvoor, ik heb een deel van de links daarvan geloof ik wel opgeslagen, maar niet op deze computer, die zal ik wel even voor je proberen op te zoeken als ik op mijn eigen computer zit.
De bron van het National Cancer Institute kan ik wel makkelijk terugvinden, dus die geef ik je alvast: http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/prostatesupplements/Patient/Page8#Section_95 @Jackd: Dat alle andere sojaproducten ongefermenteerd zijn klopt niet hoor, er zijn nog veel meer gefermenteerde sojaproducten dan in dat artikeltje van jou genoemd worden: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fermented_soy_products
Ongefermenteerde soja is bijvoorbeeld tofu, sojamelk, sojapudding, sojaslagroom, onbewerkte sojabonen, onbewerkte edamame, sojakiemen, textured vegetable protein (sojabrokjes), etc. Wil je een bron voor welke soja ongefermenteerd is, of een bron voor wat ik vertelde over prostaatkanker en borstkanker ed.?
In het laatste geval: Ik heb een heleboel meta-analyses gelezen daarvoor, ik heb een deel van de links daarvan geloof ik wel opgeslagen, maar niet op deze computer, die zal ik wel even voor je proberen op te zoeken als ik op mijn eigen computer zit.
De bron van het National Cancer Institute kan ik wel makkelijk terugvinden, dus die geef ik je alvast: http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/prostatesupplements/Patient/Page8#Section_95 @Jackd: Dat alle andere sojaproducten ongefermenteerd zijn klopt niet hoor, er zijn nog veel meer gefermenteerde sojaproducten dan in dat artikeltje van jou genoemd worden: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fermented_soy_products
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dat zijn er meer dan ik dacht, qua eten bestaat er natuurlijk altijd wel iets dat je niet kent, maar zoveel had ik niet verwacht.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.