Hoe komt het dat 1oo% rauwe cacaopoeder van "Van Houten" minder dan 10gr koolhydraten bevat terwijl andere rauwe cacaopoeders meer dan 50gr bevatten?
De voedingswaarden van "Van Houten" cacapoeder (per 100 gram):
360 kcal
20,2 gr eiwit
8,3 gr koolhydraten
waarvan 0,5 suiker
20,1 gr vet
waarvan 12,2 gr verzadigd
23,8 gr vezels
Ook de voedingswaarden van cacaopoeder op Voedingswaardetabel.nl zijn gelijkaardig zoals die van "Van Houten"; maar wat ik vreemd vind is dat de waarden op "Self Nutrition Data" (zie link hieronder) enorm verschillend zijn, voornamelijk het koolhydratengehalte, deze is namelijk 58 gram per 100 gram cacaopoeder!
http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/7436/2
http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5471/2
En deze bevat (zie hieronder) 20 gram koolhydraten (per 100 gram):
http://www.gekruid.com/cacao-poeder-raw.html
Ik kan wel begrijpen dat de vetten van verschillende producenten verschillen doordat ze de vetten soms ontvetten maar mijn vraag is hoe komt het dat voornamelijk die koolhydraten zo verschillend zijn en ver uit elkaar liggen? Het zijn tenslotte allemaal rauwe cacaopoeders, door de bomen zie ik het bos niet meer...
Kan iemand mij ook vertellen hoe de voedingswaarden van échte (onbewerkte) cacaopoeder eruit ziet per 100 gram?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.