Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je van een kip Schnitzel de knapperige korst verwijderd, is de voedingswaarde van de kipfilet dan nog gelijk als voor het paneren?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Amadea
11 jaar geleden
Maakt het wat uit? Jij hebt extreem ondergewicht (schreef je in een eerdere vraag), dus eet die korst er lekker bij op!
Ritsuka
11 jaar geleden
Waarom zou je die lekkere korst er af halen?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

De korst is pas knapperig als deze is gebakken. En als die is gebakken, heeft de korst (maar ook de kipfilet) de olie of vetten waar het in is gebakken voor een deel opgenomen. Oftewel: nee, de voedingswaarde is veranderd omdat er vetten (veelal transvetten) in zitten die er eerst niet in zaten.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
En transvetten zijn erg ongezond
nee in de krokante korst zit namelijk ook voedingswaarde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image