Hoe komt het dat (aardappelen) chips per 100 gram 3x zoveel koolhydraten bevat dan 100 gram rauwe aardappelen?
Om een voorbeeld te geven: Pirato Chips van de Aldi
Ingrediënten: aardappelen, zonnbloemolie, zout
Voedingswaarden per 100 gram:
556 kcal (calorieën)
5,8 gram eiwitten
52,1 gram koolhydraten waarvan 0,5 gram suiker
35,1 gram vetten waarvan 3,2 gram verzadigd
4 gram voedingsvezels
0,47 gram natrium
Als ik vervolgens naar de voedingswaarden van 100 gram rauwe aardappelen kijk dan merk ik dat deze amper 17,6 gram koolhydraten bevat, dus 3 keer minder dan 100 gram aardappelen uit chips, hoe komt dat???
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1153
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2546/2
En mijn 2de vraag: hoe worden chips (afkomstig van aardappelen) exact gemaakt? Kent iemand een goeie video die ik terug kan vinden op het internet?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.