Hoe komt het dat (aardappelen) chips per 100 gram 3x zoveel koolhydraten bevat dan 100 gram rauwe aardappelen?
Om een voorbeeld te geven: Pirato Chips van de Aldi
Ingrediënten: aardappelen, zonnbloemolie, zout
Voedingswaarden per 100 gram:
556 kcal (calorieën)
5,8 gram eiwitten
52,1 gram koolhydraten waarvan 0,5 gram suiker
35,1 gram vetten waarvan 3,2 gram verzadigd
4 gram voedingsvezels
0,47 gram natrium
Als ik vervolgens naar de voedingswaarden van 100 gram rauwe aardappelen kijk dan merk ik dat deze amper 17,6 gram koolhydraten bevat, dus 3 keer minder dan 100 gram aardappelen uit chips, hoe komt dat???
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1153
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2546/2
En mijn 2de vraag: hoe worden chips (afkomstig van aardappelen) exact gemaakt? Kent iemand een goeie video die ik terug kan vinden op het internet?