Avidine, die in rauw kippeneiwit voorkomt, bindt zich aan vitamine B8, waardoor vit. B8 niet meer kan worden opgenomen; Is dat een tijdelijk probleem?
Ik lees net het volgend stukje op Vitamine-Informatie Bureau:
"De stof avidine, die in rauw kippeneiwit voorkomt, bindt zich aan vitamine B8, waardoor vitamine B8 niet meer kan worden opgenomen. Avidine is echter niet tegen verhitting bestand, zodat gekookte of gebakken eieren deze stof niet meer bevatten."
www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/vitamine-b8/
Ik heb vroeger toen ik tiener was (nu 25 jaar) een paar keer rauwe eieren gegeten (gemengd met smoothies en dergelijke); Maar dat wat ze schrijven over vitamine B8 dat het niet meer opgenomen wordt door ons lichaam door de stof 'Avidine' is dat dan een tijdelijk probleem of is dat een blijvend probleem?
Ik schrik wel even hierdoor :)
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.