Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Op grond van hun chemische structuur kunnen we suikers (koolhydraten) onderverdelen in 3 groepen;
Van eenvoudige kleine moleculen tot zeer grote complexe verbindingen.
1. Enkelvoudige koolhydraten.
Dit zijn de kleinst mogelijke koolhydraatmoleculen, zij vormen de bouwstenen voor alle overige koolhydraten.
Druivensuiker (glucose) is een bekend voorbeeld van enkelvoudige koolhydraten.
2. Tweevoudige koolhydraten.
Zij zijn opgebouwd uit twee met elkaar verbonden enkelvoudige koolhydraten. Gewone suiker is een voorbeeld van tweevoudige koolhydraten.
3. Meervoudige koolhydraten.
Deze bestaan uit een groot aantal (meer dan 20) enkelvoudige koolhydraten.
Ze zijn niet oplosbaar in water en hebben geen zoete smaak.
Witte rijst is een voorbeeld van meervoudige koolhydraten.

In de Glykemische Index (GI), waar wordt aangegeven hoe snel koolhydraten worden omgezet in bloedsuiker, staat bij druivensuiker 100% en bij gewone suiker en witte rijst ligt dit tussen de 70-79%
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image