Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Het bruine velletje is er eerst afgehaald, waardoor alleen het witte nootgedeelte gebruikt wordt.
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
Amadea
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
@Amadea, alvast een +1 Begrijp ik het goed dat bij amandelen de fytinezuur en fytaten ook in het buitenste laag voorkomt net zoals bij zilvervliesrijst dat in het vliesje van de rijst aanwezig is? Zo ja, dan is het dus verstandiger om witte amandelpoeder te eten i.p.v. bruine amandelen? Of is dat niet zo?
Amadea
11 jaar geleden
Over fytinezuur en fytaten (van beide had ik nog nooit gehoord) is niets te vinden. Wel het volgende: eet je amandelen vanwege de grote hoeveelheid vitamine E, kies dan voor bruine amandelen. Vitamine E zit namelijk in het vliesje van de amandel. De overige voedingstoffen en mineralen blijven wel aanwezig in de witte amandel.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image