Zijn de fyto-oestrogenen die in granen en peulvruchten aanwezig zijn werkelijk schadelijk/ongezond voor de mensen?
Hallo,
ik lees (tegenstrijdige) artikels op het internet waarin wordt beweerd dat de fyto-oestrogenen die in granen en peulvruchten aanwezig zijn (voornamelijk bij ongefermenteerde sojaproducten) ongezond en zelfs schadelijk zijn voor mensen, in hoe verre klopt dit? Want op den duur zie je door de bomen het bos niet meer :S Dat is mijn vraag 1;
Vraag 2: hoe zit het met de fyto-oestrogenen die van nature in kikkererwten aanwezig zijn? Zijn deze ook ongezond/schadelijk voor de mens?
Dank bij voorbaat
Weblinks:
http://jessevandervelde.com/de-gevaren-van-ongefermenteerde-soja/
http://www.food-info.net/nl/national/ww-soja.htm#2
http://www.optimalegezondheid.com/gevaar-van-soja-producten/
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.