Zijn er in andere landen andere 'eisen' voor een gezond voedingspatroon/dagmenu zoals van het voedingscentrum en hoe is dat mogelijk?
In Nederland wordt dit gezien als gezond voor bijv een man van 21 door het voedingscentrum http://www.voedingscentrum.nl/nl/schijf-van-vijf/schijf.aspx:
200 gr Fruit 2 stuks
200 gr Groente 4 opscheplepels
250 gr Aard, rijst, pasta, peulvr 5 opscheplepels
245 gr Brood 7 sneetjes
30 gr Kaas 1,5 plak
450 ml Melk(producten)
100-125 gr Vlees(waren), vis, kip, eieren, vleesverv.
15 gr Bak-, braad- en frituurproducten, olie: 1 eetl
35 gr Halvarine 5 per sneetje
1500-2000 ml Dranken (inclusief melk)
Hoe gaat dat in landen met andere eetculturen? In Italië is het normaal om veel pasta te nemen met weinig saus en weinig groente. In andere landen kennen ze geen boter op brood, in weer andere eten ze aardappelen als groente etc.
Dus:
1 Zijn er in andere landen andere zienswijzen over een gezond dagmenu zoals hier van het voedingscentrum? Voorbeelden?
2 Zoja: hoe kan het dat het voedingscentrum DIT als gezond ziet terwijl het dus blijkbaar ook anders kan?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.