Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heeft Tapiocameel een hoog of een laag Glycemisch Index (GI) waarde?

Weet iemand of Tapiocameel een hoog of een laag Glycemisch Index (GI) waarde heeft?

Kan iemand dit uitdrukken in percentage?

P.S.: bestaat er ook volkoren Tapiocameel of is Tapiocameel sowieso al volkoren?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Tapiocameel heeft een GI waarde van 80. Een hoge waarde dus. Tapiocameel wordt daarom ook wel gerekend tot de slechte koolhydraten.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Aangezien je een uur moet wandelen om 100 gram tapiocameel te verbranden heeft het een hoge glycemische indexwaarde.

Tapioca is een zetmeelrijk ingrediënt, gewonnen uit de bewerkte en gedroogde wortel van de maniok. Het wordt in de vorm van meel vooral als bindmiddel gebruikt. Je kunt het niet met tarwe vergelijken, omdat er geen gluten in zitten. Het heeft qua voedingswaarde meer gelijkenis met bonen.

Je zou beter bruine rijstmeel kunnen gebruiken.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image