Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn bosbessen en frambozen duurder als andere fruitsoorten?

Hallo,

ik vroeg mij af waarom bosbessen en frambozen duurder zijn als andere fruitsoorten?

Is het omdat bosbessen en frambozen gezonder zijn en/of meer antioxidanten bevatten dan andere fruitsoorten of is het antwoord op mijn vraag iets anders?

Wie heeft raad?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Frambozen zijn ongelooflijk kwetsbaar, hierdoor is het plukken ook een voorzichtig en tijdrovend werkje. Daarom zijn ze ook duurder. De frambozen worden meestal direct in de bakjes voor de verkoop geplukt, omdat uitsorteren na een goede pluk eigenlijk niet hoeft. De Frambozen zijn door hun kwetsbare schil beperkt houdbaar. Het beste smaken ze tot zo’n twee dagen na de pluk, hierna gaat de kwaliteit snel achteruit.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://www.bessenboerderij.com/index_bestanden/Page688.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ronron1212
12 jaar geleden
+

Andere antwoorden (5)

Ze zijn oa moeilijker te kweken. En dan te bedenken dat je ze buiten gratis kunt plukken. + voor je vraag ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Oogsten is duur vanwege de kleine vruchten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het zijn seizoensvruchten en pas als er veel van is in overvloed, wordt het goedkoper.

Is het buiten het seizoen, dan zijn deze producten duurder, omdat er weinig van is en dus niet in overvloed.

Daarnaast kan je ze in veel supermarkten gewoon in het vriesvak vinden, het hele jaar door dezelfde prijs.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Frambozen en bosbessen zijn duurder dan andere fruitsoorten omdat ze direct kneuzen en schimmelen. Je kunt ze dus eigenlijk het beste direct van de struik geplukt opeten.
Er wordt dus een bepaalde methode (niet bekend hoe) gebruikt om ervoor te zorgen dat de vruchtjes heel en fris blijven, en niet na één dag bewaren al oneetbaar zijn geworden. Daar moet je zodoende voor betalen.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
ronron1212
12 jaar geleden
+
Frambozen worden met de hand geplukt, omdat ze snel beschadigen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image