Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Verandert de voedingswaarde van rijst na het koken?

Hallo,

stel als 100gr ongekookte rijst de volgende voedingswaarden heeft:

Energiewaarde: 337 kcal; 1.431 kJ
Eiwitten: 7,4 g
Koolhydraten 72,0 g, waarvan suikers 1,9 g
Vet: 2,2 g, waarvan verzadigd 0,7 g
Voedingsvezel: 4,0 g
Natrium: 0,01 g
Cholesterol: 0 mg

Blijven deze waarden dan ook hetzelfde nadat het gekookt is?

Of veranderen deze?

En hoe zit het met de waarden van de mineralen die erin zitten? Blijven die ook hetzelfde?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Vrijwel niet (als je het tot pap kookt, is er wat verlies aan mineralen en vezel, maar da's verwaarloosbaar). Waar je op moet letten is, dat rijst echter tijdena het koke vocht opneemt. 100gr droge rijst levert naar ik meen zo'n 300gr gekookte rijst op. De 300gr gekookte rijst bevat dan dus dezelfde voedigswaarde als de 100gr droge rijst.

Toegevoegd na 1 minuut:
Zucht... Ik bedoel natuurlijk 'tijdenSSSS het kokeNNNN'...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image