Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is panga filet gezond om te eten?

Ze schijnen gekweekt te worden in de meest verontreinigd rivier de mekong. Dat beweert een familielid althans.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

Alles kan je niet meer eten tegenwoordig!
Gewoon eten, heb zelf vaak panga gegeten lekkere vis en niks aan gemerkt.
Zou best kunnen maar als je die vis goed gaar kookt doodt het alle bacteriën.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Inderdaad, Pangafilet is niet gezond. De visboer in mijn straat verkoopt het niet in ieder geval.

lees anders even het onderstaande. Uiteraard zijn er altijd mensen die zeggen, ach het valt wel mee.
Ik zou het niet eten.

http://www.vetvrij.com/documentaire-over-panga-filet-uit-frankrijk.html
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Tja...ik zeg, gewoon eten die vis, harstikke lekker.
Er is een rapport van de overheid waarin staat dat je dit gewoon kan eten. En sterker nog, dat zalm erger besmet is met zooi dan Pangasius.

Tegenwoordig krijg je overal enge ziektes van, word er een beetje flauw van. En ondertussen blijft de voedselindustrie ons volproppen met E nummers, nep varianten van suiker waar je niet vadsig van word, maar wel kanker van krijgt. En nog meer troep.
13 jaar geleden
Panga vis is niet echt gezond te noemen. Een aantal dingen spreken in het nadeel:

Het is Gekweekte vis waarbij deze vissen dicht op elkaar leven, als er een ziekte uitbreekt kunnen er veel vissen doodgaan en dat is er nadelig voor de vishouder. Hierbij wordt antibiotica gebruikt om ziektes te voorkomen of onder controle te houden. Je vind dus sporen van antibiotica terug in deze vis. Nadeel is dus dat mensen in theorie resistent kunnen worden voor antibiotica als men dit veel binnen krijgt via voedsel. Antibiotica dood ook gezonde bacteriën in je lichaam.

Het voer wat deze vissen krijgen zal geen algen zijn. Vissen die algen eten daarom juist epa dha ( omega 3 ) in hun spieren zitten. Omega 3 uit vissen is gezond omdat het je hart en bloedvaten beschermt. Dit krijg je met kweek vissen dus niet of minder van binnen


Kweekvissen zijn naast gewone vis wel een goede proteïnen bron.

Ook de vissen uit de zee zullen vervuild zijn met kwik. De oceanen zijn erg vervuild. Het liefst kun je vissen eten die voorkomen uit de diepe zee, zoals ansjovis of sardines. kleine vissen nemen minder gifstoffen op dan grote vissen.

Een voordeel van het eten van kweekvis is dat het misschien de oceanen de kans heeft om zich te herstellen.

Het is belachelijk hoeveel vissen en vissoorten er niet meer zijn door overbevissing door massa consumptie van de mensheid.

Dus het is een beetje kiezen uit twee kwaden zeg maar


Succes
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing