Is er een relatie tussen vitamine B12 en vitamine D tekort?
Bijv de intrinsieke factor? Het gaat om iemand die eerder vit b12 tekort had en daarna van vegetarisch biotarier is geworden en meer biologische dierlijke producten eet. In principe heb je daarvan voor b12 maar hel weinig nodig, 2,8 microgram per dag,
Toch is er een gebrek. En aan vit D, terwijl deze persoon uren buiten is, vaak met veel blote huid. Ook dit zou ruim voldoende moeten zijn (30-60 minuten is aanbevolen)
Vandaar dat ik me afvraag of er een verband is?
Het is dus een kwestie van meer zuivel en ei gebruiken, of (als diegene vegetariër is om geen dieren te willen laten doden) een B12-supplement.
B12-supplementen zijn in principe even goed als B12 uit dierlijke producten, het is dezelfde stof, gemaakt door dezelfde micro-organismen (B12 wordt niet door de dieren gemaakt), dus geen chemische namaak.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.