Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Dat kan heel goed en is ook nog eens gezond ook.
Je moet het echter niet in de koelkast bewaren, want dan wordt het te hard om te kunnen smeren.

Toegevoegd na 7 minuten:
Kies bij voorkeur een biologische variant zonder conserveermiddelen. En kies niet voor ontgeurde cocos.
Die is bewerkt, en dat maakt het er niet gezonder op.

Indien je het als ontbijt op zuurdesembrood smeert, met een gebakken biologische eitje er op, heb je voorlopig geen honger meer en veel energie.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Tuurlijk. Met kokosvet kan je alles doen wat je met een vet zou kunnen doen. Van frituren tot smeren.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kunt de kokosboter ook gewoon buiten de koelkast bewaren. Op die manier is hij altijd te smeren (op brood bijvoorbeeld).
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kunt het op brood smeren. Kokosvet is verzadigd vet. Vergelijkbaar met varkensvet. Niet echt supergezond dus.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kunt een soort chocoladepasta van kokosolie maken door het te mengen met cacao en suiker, honing of stevia, als je de koolhydraten beperkt wilt houden. Maar ook als vervanger van boter en zeker van margarine is het zeer geschikt. Neem wel biologische kwaliteit. Die is gegarandeerd niet gehydrolyseerd, terwijl eventuele ontgeuring met stoom gedaan wordt en niet met chemicaliën. Het is geen goedkope olie maar door de stabiele eigenschappen en de lage vloeibaarheid erg zuinig in gebruik.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing