Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Zuivel, pinda's, walnoten, zonnebloempitten, gedroogde bonen, sojabonen, groene groenten, sardines en zalm. Dierlijke eiwitten werken overigens de opname van calcium in het lichaam tegen. Uit langdurige onderzoeken blijkt dat regelmatige melkdrinkers juist een hogere kans op botontkalking hebben, hoewel er bij dergelijke onderzoeken zoveel factoren meespelen dat je wel voorzichtig moet zijn met de interpretatie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Calcium in voedingsmiddelen
Zuivelproducten (mg calcium per 100 g of 100 ml)
kaas met harde korst:(emmental, gruyere, comte...) 800 - 1200
smeerkaas 440
yoghurt 150
melkchocolade 110

Andere voedingsmiddelen (in mg calcium per 100 g)
sardines (conserven)
amandelen, gedroogde vijgen, hazelnoten 200 - 250
waterkers, spinazie, broccoli 100 -180
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Melk producten

Yoghurt
Melk
Kaas
Smeerkaas
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bovenstaande antwoorden geven je al heel wat mogelijkheden: Verder kun je denken aan met calcium verrijkte soja- en rijstmelk dranken, donkergroene bladgroenten, bonen en peulvruchten, zaden (sesam), noten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image