Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het zuur in rabarber heet oxaalzuur. In rabarber komt van nature oxaalzuur voor.

Deze gaat een verbinding aan met de kalk die bijvoorbeeld uit melk of zuivelproducten wordt opgenomen en maakt die kalk onwerkzaam, zodat deze niet meer ten goede komt aan het lichaam.

Verder kan het zuur bij grote hoeveelheden je tandglazuur aantasten.
Dus misschien toch maar een beetje minder drinken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Siska, wat zijn de mogelijke gunstige effecten ?
Enig idee?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Is dat ook een probleem als je de rabarbersap bijvoorbeeld 's avonds drinkt en de calciumrijke producten 's ochtends gebruikt, of andersom? Misschien dat die oxaalzuur dan al weg is tegen de tijd dat je calcium binnenkrijgt.

Andere antwoorden (1)

Bovenstaand antwoordt is helemaal goed, hierbij een aanvulling, zelf heb ik nierproblemen en mag zo goed als geen rabarber, het bevorderd ook nierstenen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zou het ook niet missen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding