Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ik heb er nog nooit van gehoord en kan er ook niets over vinden.
Wel heb ik nog een site over het veilig inmaken van de oogst uit de moestuin.

http://plot101.wordpress.com/2009/08/20/veilig-inmaken/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Botulisme is een bacterie die voorkomt in oppervlakte water dus associeren met groente gaat al wat ver.
Inmaken gaat gepaard met warmte of zelf hitte. De hitte zal eventuele ziekteverwekkende bacterien doden.
(Verhitten tot c.a. 70 graden celsius). Steriliseren kan ook dan zijn echt alle bacterien dood (120 graden) maar je groente is dan ook dood gekookt.
Antwoord op je vraag: nee
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding