Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Voedingsmiddelen. Vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen en vegetarisch en veganistisch vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Waar zijn de glazed donuts gebleven?

Ondanks dat geglazuurde donuts bij heel veel mensen favoriet zijn, worden ze toch niet meer verkocht bij de bakker en de supermarkt. Ze zijn tegenwoordig allemaal gesuikerd.
Ik vind hier geen antwoord op op internet, wel lees ik op een forum dat mensen het jammer vinden dat ze niet meer te krijgen zijn en de gesuikerde minder of niet lekker vinden, zoals ik.
Een aantal jaren geleden zijn ze ineens de gesuikerde gaan verkopen.
Ik vraag me al een tijd af wat de reden daarvan is.

1.3K
1

Is volkoren basmatirijst 25 minuten koken net zo gezond als basmati volkoren met 45 min kooktijd?

Beste mensen,

Ik heb basmatirijst volkoren van Tilda gekocht met 25 minuten kooktijd. Staat ook op het pak. Dan krijg ik een fijne droge korrel wat ik lekker vind.

Echter ik heb ook een keer basmatirijst volkoren van een ander merk gekocht en die had 45 minuten kooktijd, maar die vond ik veel plakkeriger (meer naar zilvervliesrijst wat ik niet lekker vind in b.v. nassi.
Mijn vraag is of die van 25 minuten bewerkt is en daardoor minder gezond, maar wel weer gezonder dan de witte variant of is die van 45 minuten kooktijd helemaal onbewerkt en daarom gezonder (maar voor mij wat minder lekker, want geen droge losse korrel)

een jaar geleden
1.6K
1

Wat zijn de regels in Nederland mbt voedingswaarde op verpakte producten die je verder verwerkt?

Toelichting: Meestal kun je op verpakte producten lezen wat de voedingswaarde is. Er is zo'n standaard rijtje met kJ/kcal, vetten, koolhydraten/suiker vezels eiwitten en zout. Mijn vraag is eigenlijk: mag een producent UITSLUITEND deze waarden vermelden voor hun product in combinatie met iets anders?

Ik had een pakje van die ouderwetse kloppudding in handen. Op de verpakking staan alleen de gegevens per 100 g en per portie van 130 g voor de pudding aangemaakt met 500 ml halfvolle melk.

Na een behoorlijke rekenpartij heb ik zelf de hoeveelheden voor het kale poeder uitgerekend, want stel je wilt dit maken met bijv amandelmelk, dan heb je de gegevens van het poeder nodig en niet in combinatie met iets anders.

Ik snap trouwens best dat ze het er liever niet opzetten, want het poeder zelf bestaat voor 80% uit suiker, dat zie je dus niet zo snel op de verpakking.
Maar de vraag is dus: is dit wettelijk wel toegestaan?

een jaar geleden
877
1