Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Vliegende Pannenkoeken
Als ontbijt, lunch, diner, of tussendoortje

Mama is bezig een grote stapel pannenkoeken te bakken. Elke keer als ze de pannenkoek moet omdraaien om de andere kant ook mooi goudbruin te bakken, dan gooit ze vanuit de koekenpan de pannenkoek in de lucht. Je ziet de pannenkoek rondjes draaien in de lucht en als hij weer naar beneden komt, vangt mama hem weer op in de pan. Elke keer als ze dat doet juichen en applaudisseren Toverlientje en haar broertje.

"Papa ook doen", zegt het kleine broertje ineens, als mama weer een pannenkoek omhoog gooit. "Nee jongen, dat kan mama veel beter", antwoordt papa. "Ach toe", zegt Toverlientje, "Probeer het nog eens een keer." Toverlientje moet al een beetje lachen bij de gedachte. De vorige keer dat papa het probeerde, had hij de pannenkoek zo hoog gegooid, dat de pannenkoek aan het plafond bleef hangen en er niet meer af kwam. De tranen hadden over hun wangen gestroomd, zo hard hadden ze gelachen.

Wil jij het ook proberen? Misschien kun jij het ook wel heel goed. Of je mama of je papa. Maar je mag de pannenkoek ook met de spatel omdraaien, hoor. Dan vliegt hij gewoon laag over.

Wat heb je nodig

Voor het beslag:

boter of olie
1 1/4 liter melk
400 gram pannenkoekenmeel
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
Voor op de pannenkoek:

ahorn-siroop
choco-pasta
stroop
suiker
Gereedschap:

groot bord
garde
koekenpan
mengkom
soeplepel
spatel
zeef
Hoe maak je ze klaar

Zeef het pannenkoekenmeel en de wijnsteenbakpoeder in de mengkom.
Voeg de melk toe.
Roer het beslag met de garde goed door elkaar, totdat alles goed vermengd is.
Doe een klein klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan, wat je zelf het lekkerste vindt.
Doe het fornuis aan.
Verwarm de boter of olie een beetje en giet dan met de soeplepel het beslag in de koekenpan. Genoeg beslag zodat het alle randen van de koekenpan bereikt, maar niet teveel anders word je pannenkoek zo dik en dat is niet zo lekker (tenzij je juist van dikke pannenkoeken houdt).
Zet de warmte van het fornuis wat lager.
Wacht totdat de bovenkant van de pannenkoek bijna droog is, draai nu de pannenkoek om (met een spatel of via de lucht).
Bak de pannenkoek nog even aan deze kant, totdat de pannenkoek aan beide zijden goudbruin is.
Leg met behulp van de spatel de pannenkoek op het grote bord.
Blijf pannenkoeken bakken totdat je beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met stroop, suiker, ahorn-siroop en choco-pasta.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bedankt!

Andere antwoorden (11)

een uien-kaasschotel of Welsh rarebit Paddestoelpizza
kijk op de onderstaande site voor uitleg van deze menu's
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Thaise curry ´Naang Faa´
Vegetarisch recept: Thaise curry ´Naang Faa´

Ingrediënten: 200 gram shitake paddestoelen, 200 gram oesterzwammen, 1 winterpeen, 4 tot 8 eetlepels rode currypasta, 700 ml kokosmelk, 6 eetlepels sojasaus, 400 gram kleefrijst (bijvoorbeeld Pandanrijst), stuk van 3 cm verse gember, paar blaadjes verse basilicum, wokolie - voor vier personen

Bereiding: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat nog 10 minuten in een gesloten pan staan. Rasp de wortel schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de helften in dunne plakjes. Laat de plakjes wortel 3 minuten gaar koken en giet vervolgens af. Maak de shitake en oesterzwammen schoon met keukenpapier en halveer deze. Verhit een eetlepel wokolie in een wok. Voeg 4 eetlepels currypasta toe voor een milde curry, of 8 voor een lekker pittige variant. Laat de curry al roerend op een middelhoog vuur enkele minuten opwarmen. Voeg de helft van de kokosmelk toe. Schil en rasp de gember, en doe ook in de wok. Voeg nu de paddestoelen en de wortel toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de rest van de kokosmelk toe en breng op smaak met de sojasaus en een beetje zout. Voor het serveren de blaadjes basilicum toevoegen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Quorn cashewnoten


Ingrediënten (2 personen):
1 bakje Quorn
4 stengels bleekselderij
bakje champignons
1 courgette
1 ui
3 tenen knoflook (geperst of fijngehakt)
een pepertje
1/2 zakje cashewnoten
ketjap
peper, zout, kerriepoeder
olijfolie

Bereidingswijze:
-Snij alle groenten in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een wok
- Bak de ui, peper en knoflook en voeg de stukjes Quorn toe.
- Voeg als de ui glazig is de rest van de groenten toe en laat even inslinken, maar zorg dat de seldrij niet te zacht wordt.
- Doe 4 eetlepels ketjap in de pan
- Kruiden naar smaak met peper, zout en kerriepoeder
- Op het laatst de cashewnoten toevoegen.

Serveren met rijst.

Eet smakelijk!

Opm. Je kunt de Quorn ook door tofu vervangen, is ook erg lekker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
pasta met chilibonen.
Kook de pasta.
Verwarm olijfolie in de wok
Fruit er een teentje knoflook in.
Kieper het blik chilibonen bij de knoflook.
Ledig een bokaal tomatensaus met kruiden over de bonen.
Roer met houten lepel.
Gerecht is klaar op zeven minuten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Vegetarische provencaalse roerbakschotel met gorgonzola en perzik

Ingrediënten:
•150 gram sperziebonen
•1 flinke rode ui, grof gehakt
•1 teentje knoflook, fijngehakt of geplet
•8 zongedroogde tomaten, geweld en in reepjes
•1 kleine prei, in ringetjes
•1 kleine rode paprika, in reepjes
•100 gram gorgonzola, in blokjes
•2 trostomaten, in stukjes
•hand fijngehakte walnoten
•2 eetlepels basilicumpesto
•6 halve perziken, in stukjes
•citroensap

(De perzik erbij klinkt misschien een beetje vreemd, maar biedt een zoet tegenwicht tegen de zoute gorgonzola en gedroogde tomaatjes, en maakt het gerecht wat luchtiger.)

Verhit olijfolie in een wok, en roerbak de sperziebonen, ui, knoflook, prei en paprika enkele minuten op hoog vuur.
Roer van het vuur af de gorgonzola, de tomaten, de perzik en de walnoten erdoor, en breng op smaak met pesto, citroensap en zout en peper.
Serveer met aardappeltjes uit de oven of volkoren couscous.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Simpel en puur, gestoomde broccoli met amandelen:
http://www.vitaal.nl/articles/view/danish_invasion/
Bijvoorbeeld erg lekker met een gepofte aardappel erbij.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Risotto met groene asperges. Zij bijgevoegde link.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Twee kazen tagliatelle;

Kook tagliatelle pasta beetgaar.
Verwarm in een steelpan 1 pakje gezeefde tomaten met wat kaneel.
Laat nu 1 bolletje mozarella in kleine stukjes al roerende in de saus smelten.Blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in enn ruime koekenpan of wok. Doe hier een paar handenvol spinazieblaadjes bij en bak al omscheppend tot de spinazie geslonken is. Peper en zout naar smaak.
Meng de pasta met de saus. Doe op de borden (het bord) en bestrooi met geraspte Grana Padano. Leg de spinazie ernaast.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Kikkererwtenschotel.

200 gram kikkererwten
1 winterwortel in plakken gesneden
1 rode en 1 groene paprika in grove stukken gesneden
1 grote ui in grove stukken gesneden
majoraan, peper en paprikapoeder
2 kruidenbouillonblokjes
Stoofpan

Week de kikkererweten een nacht in ruim water. Je kunt ook kikkererwten in blik of pot nemen.

Kook de geweekte kikkererwten een half uurtje op laag vuur gaar.

Fruit de ui in de pan met wat olijfolie. Doe de wortel erbij en bak het twee min. mee. Daarna de paprika kort meebakken. Peper en parikapoeder eroverheen strooien en nog een paar keer omscheppen.
Verkruimel de bouillonblokjes en doe dit met ongeveer 250 à 300 ml. water bij de groente. Doe de uitgelekte kikkererwten erbij en laat het zachtjes gaarstoven. Ongeveer 10-15 min. Op het laatst de majoraan eroverheen strooien.

Rijst en salade erbij serveren.

Uitstekende vleesvervanger omdat kikkererwten boordevol eiwitten en vezels zit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Pasta met een groentensausje van: tomatensaus, kidneybonen (goede vleesvervanger!) courgette, aubergine, champignons, ui, knoflook, olijfolie... de groenten snij je in kleine stukjes, vervolgens doe je het in de wok, saus erbij en klaar!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding