Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke vleesvervanger kun je gebruiken in de rijst?

Seitan heb ik geprobeerd maar vind ik niet lekker.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Met tahoe (tofu) kan je alle kanten op.
Laat het blok tahoe eerst goed uitlekken. Snijd het blok in plakken en laat zoveel mogelijk vocht eruit lopen door bijv. op een snijplank te leggen en te persen door er een andere snijplant op te leggen en deze te verzwaren met wat blikken, pan ofzo. en snijd het blok dan in blokjes, dep ze goed droog, bak ze in de wok in 2 el. zonnebloem-/of arachideolie. Op deze manier worden ze lekker krokant.
In ca. 8 min, zijn ze rondom bruin en gaar. Doe er eens een zak oosterse groentenmix bij, zo'n 5 min. roerbakken en tot slot een zakje pruimensaus erbij (oosterse schap in de supermarkten). Alles even doorwarmen en heerlijk bij witte rijst . Nog lekkerder is het om alles te bestrooien met grof gehakte cashewnoten!

Voor bij de nasi is Tofu goreng ketjap ook lekker om erbij te maken.
Meng in een blender of keukenmachine 1 gesnipperde ui met 1 teen fijngehakte knoflook, 1 theel. sambam oelek, 1 eetl. bruine suiker en 100 ml. ketjap manis tot een gladde saus.
Snijd een blok tofu in 2 cm. kleine blokjes, dep ze droog en bak ze goudbruin in een hapjespan met een flinke laag olie. Laat ze op keukenpapier utlekken. Verdeel ze met taugé en ringetjes bosui op een schaal en schep de ketjapsaus erover.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Ik zou tofu doen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Vega roerbakblokjes (biologisch) verkrijgbaar bij AH
12 jaar geleden
De producten van Quorn vind ik erg lekker. Daar zijn ook roerbakblokjes van, zowel licht als pittig gekruid. En "gehakt"korrels, die passen goed bij rijstgerechten met tomaat.
Amadea
12 jaar geleden
Noten!! Beste vleesvervanger (zeggen ze) met name Walnoot en Hazelnoot. Tal van veganisten en vegetariërs vangen zo hun tekort aan vitaminen op die wél in vlees zitten. (Ben geen van de 2 maar tevens gek op noten en ook op vlees & vis). Bon Appehap!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Naast Tahu - vind ikzelf wat flauw van smaak - is Tempeh ook prima, wat steviger, meer smaak en een "bite", wordt net als Tahu als (wat platter en langer) blok verkocht waar je repen kunt afsnijden en bakken in 5 minuten, neemt ook veel vocht op en is stukken goedkoper dan veel vleesvervangers.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing