Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik gedroogde sojabrokjes gebruiken?

Ik kook ze wel eens in bouillon en bak ze dan, maar er zijn vast veel meer mogelijkheden om ze te bereiden. Ik zoek dus tips om ze beter en lekkerder te krijgen.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Ingrediënten

100 gram sojabrokjes
1 el olie
1 ui
3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 blikje perziken op siroop
1 groentebouillontablet
2 tl sambal
4 el ketjap manis
3 el pindakaas

Bereiden

Kook de sojabrokjes in 15 minuten gaar. Laat uitlekken.

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui. Pers er de knoflook boven uit en laat deze even meefruiten. Voeg de sojabrokjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de siroop van de perziken, het groentebouillontablet en 2 dl water toe en breng aan de kook. Voeg de sambal, ketjap en de pindakaas toe en roer goed door. Laat op een laag vuur eventjes pruttelen. Als de saus niet nat genoeg is, nog wat water toevoegen.

Snijd de perziken in stukjes en voeg toe aan de saus. Laat nog even doorwarmen.

Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=15058

Hier nog 8 recepten: http://www.smulweb.nl/zoeken/?query=sojabrokken&type=recept
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het ziet er lekker uit, maar wat wordt het nou eigenlijk? ;-)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Maeve, Ik zou het niet weten heb het van een receptensite de bron staat er bij

Andere antwoorden (1)

ook wel gebruikt in de Indische keuken : tempeh
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit is geen antwoord op de vraag. Sojabrokjes en tempeh zijn twee compleet verschillende producten. Het zijn allebei proteïnebronnen en allebei gemaakt van soja, maar voor de rest lijken ze helemaal niet op elkaar: compleet andere smaak en structuur, andere voedingswaarden, andere bereiding, ander productieproces.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image