Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik moet dit weekend koken voor een groep vrienden. Vegatarisch, makkelijk te maken en goedkoop. iemand tips?

ik moet koken voor vrienden die vegatarisch zijn. ik houd zelf veel van vlees, dus weet echt niet wat lekker is in de vegahoek. daarnaast heb ik niet veel tijd om het te bereiden, en ook niet veel te besteden uit onze kas.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
2.2K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als je zelf veel van vlees houdt, zijn de vleesvervangers van Good bite (o.a. verkrijgbaar bij de C1000) een slimme keuze. Die liggen 'vrij dicht' bij de structuur en smaak van gewoon vlees.
Ga in eider geval niet voor de groente schijven, of tofu. Dat zijn smaken en structuren die erg afwijken, daar moet je even aan wennen en van houden. Verder is wat lekker is nogal persoonlijk. Let trouwen goed op de ingrediënten van eventuele kruidenmengsels en sausjes er zit nogal eens trassi of ander dierlijk materiaal in. Ook gewone kaas is niet vegetarisch. Vraag dus hoe 'streng' je gasten in het vegetarisme zijn.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als je niet veel te besteden hebt, gebruik dan geen vleesvervangers zoals quorn, valess o.i.d. want die zijn duur.
Goedkope en makkelijk te bereiden menusuggestie:
Doe een salade vooraf.
Dan een hartige taart bijv. spinazietaart.
Vervolgens een toetje zoals bijv. appel-roomyoghurt
Dan een kopje koffie toe.

(De recepten zijn voor vier personen)

Recept spinazietaart:
ingrediënten:
8 plakken bladerdeeg
1 pak diepvries spinazie
2 tenen knoflook
200 gram geraspte oude kaas
2 eieren

Bereidingswijze:
Laat het bladerdeeg en de spinazie ontdooien. Lek de spinazie goed uit en doe die in een kom. Klop de eieren op. Voeg de uitgeperste knoflook, geraspte kaas en eieren toe aan de spinazie en roer goed door. Voeg wat zout en peper toe.
Doe de plakken bladerdeeg op elkaar en rol er een grote plak van. Vet een springvorm in en bekleed die met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg 10 minuten voor in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Giet dan het spinazie mengsel in de springvorm en en het nog 40 minuten terug in de oven.

Recept appel-roomyoghurt
Ingrediënten:
1 potje appelcompote
1/2 litervolle yoghurt
1/8 liter slagroom
amandelschaafsel
suiker

Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf
Roer dit door de yohurt
Doe in een elk glas of schaaltje een lepel appelcompote
Schep hier de roomyoghurt op
Strooi er wat amandelschaafsel overheen

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Vegetarisch oude kaas...toch?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
het werd Risotto, maar toch een leuk antwoord!!

Andere antwoorden (10)

Salades met pasta doen het bijna altijd goed. Of aardappel ovenschotels.

Op de bijgesloten link kun je zoeken naar vegetarische recepten. Daar zit vast wat voor je bij.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zeker,

Koop een grote zak wokgroenten, wat lekkere woksaus naar eigen smaak. Misschien dat je er wat aardappeltjes bij kan doen, tofu, lekker veel champignons

over champignons gesproken, maak een lekkere pan spaghetti klaar met goeie champignonsaus... zelf bereid het lekkerst.

Een goeie stamppot, bijvoorbeeld hutspot en zuurkool.
eventueel een vegetarische burger erbij...

VEgetarische pizza's voor iedereen, ambachtelijk bereid.

Keuze te over my friend
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Tofu bij voorkeur de gemarineerde versie. Althans dat is mijn mening.
Maak spaghetti bolognese en vervang het gehakt door quorn fijngehakt. In de saus proef je geen verschil, vooral als je niet weet dat er geen echt gehakt in zit.

Wel zelf maken en geen pot openrukken hoor!

Toegevoegd na 3 minuten:
vooruit dan, het recept voor bolognesaus; winterpeen, bleekselderij en ui allemaal in kleine blokjes en aanbakken in olie. Fijngehakt en knoflook erbij en meebakken. Dan blik tomatenpuree even meebakken. Daarna afblussen met pak(ken) gezeefde tomaten en per pak 4 of 5 tomaten in stukken erbij. Italiaanse kruiden erbij en twee uur laten sudderen zodat de saus kan indikken.

Parmezaanse kaas erover en smullen maar.
(Lees meer...)
14 jaar geleden
Maak chili con carne maar dan zonder gehakt.
Bruine bonen, paprika, uien, tomaten puree evt een zakje van knorr erbij, makkelijk goedkoop en lekker
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Topper, en je mist niks aan het gehakt, de bonen zelf zijn een prima vleesvervanger.
paulus811
14 jaar geleden
Je kunt prima quorn fijngehakt gebruiken. Smaakt bijna als echt gehakt, zeker in een gerecht als dit.
Kijk eens op http://www.eatgreen.nl/recepten
Daar staan veel vega recepten, je kan zoeken op bereidingstijd of ingredient.
Lekker en heel makkelijk is portobello's (de jumbo verkoopt heel grote, die zijn in verhouding veel goedkoper dan bij andere winkels). Leg ze in een ovenschaal (eventueel steeltje wat afsnijden zodat ze plat kunnen liggen), maak een marinade van azijn, sojasaus en olijfolie. Giet die over de portobello's heen, zodat er een beetje op ze zit, en de rest in de ovenschaal ligt. 5 minuten in de oven. Dan haal je ze eruit, rol ze even een paar keer door de marinade, en leg ze op zn kop (je kan ook met een lepel nog wat marinade uit de schaal weer over ze heen gooien). Nog 5 minuten in de oven, en klaar!
Is een heerlijk bijgerechtje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik weet niet voor hoeveel mensen je moet, maar voor 4 tot 6 flinke eters :

- 1 courgette, in halve plakjes
- 1 winterwortel, in halve plakjes
- 1 pak notenrijst (of iets minder, je hebt snel teveel rijst)
- kruiden(mix) met in elk geval zout, peper en knoflook
- 1 grote zak cashewnoten
- 1 grote bak pindasaus en / of chilisaus.

Groenten roerbakken in wokolie en rijst koken,
rijst door de groente roeren
serveren met cashewnoten en pindasaus of chilisaus naar keus. Jammie. Ook voor niet-vegetariers prima te eten, en supergoedkoop, en klaar binnen de tijd die je nodig hebt voor de rijst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Preisoufflé

Snijd met een scherp mes de prei in dunne ringen.
Bak de prei in olie gedurende 2-3 minuten.
Voeg een beetje bouillon toe en kook alles 5 min. Op een laag vuur.
Maal 50 gram walnoten.
Voeg het preimengsel aan de noten toe en pureer.
Meng twee eierdooiers met 2 el gemengde kruiden en 2 el yoghurt.Voeg zout en peper toe en meng alles goed.
Klop de eiwittten stijf in een kom.
Lepel het eiwit door het preimengsel.
Schep het mengsel in een licht ingevette ovenschotel en zet het op een warme bakplaat.
Bak de soufflé 35-40 minuten op 180°C tot hij stevig is.
Serveer meteen.
Je zal wel twee schotels moeten maken want één schotel is maar amper genoeg voor vier personen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik kook regelmatig vegetarisch recepten, deze twee recepten kun je al van te voren maken.
De tomaten groentensoep is een favoriete, maar de Marokkaanse groentenschotel ook.
De schotel is voor ruim 2 personen, dus voor meerdere personen verdubbel je de ingrediënten dan.
De letters kunnen groot uitvallen omdat ze van mijn site komen.

MARROKKAANSE GROENTESCHOTEL
2 – 3 PERS.

2 EETL. OLIE
KLEIN BLIKJE TOMATEN PUREE
600 ML GROENTEBOUILLON
1 GROTE UI, IN STUKJES
1 GROENE PAPRIKA, IN STUKJES
100 GR. WORTEL, IN PLAKJES
1 GROTE AARDAPPEL, IN BLOKJES
1 COURGETTE, IN PLAKJES
¼ BLIKJE CAPUCIJNDERS
HANDJE ROZIJNEN 25 GR. BLANKE AMANDELEN
1 THL. KOMIJN
VERS KORIANDER OF PETERSELIEBLAD
MESPUNT CAYENNE PEPER
1 THL. PAPRIKAPOEDER
1 THL. KERRIE
ZOUT – PEPER

• FRUIT DE UI IN DE OLIE EN VOEG KERRIE, PAPRIKAPOEDER EN DE TOMATENPUREE TOE.
• FRUIT DIT EEN MINUUTJE EN DOE ER DAN DE BOUILLON BIJ
• BRENG HET GEHEEL AAN DE KOOK
• VOEG PAPRIKA, WORTEL EN AARDAPPEL TOE EN KOOK ZACHTJES TOT DE GROENTEN GAAR ZIJN
• DOE ER DAN DE COURGETTE, KAPUCIJNDERS, ROZIJNEN EN AMANDELEN BIJ
BRENG HET OP SMAAK MET CAYENNEPEPER, KOMIJN ZOT EN PEPER.
BESTROOI HET GEHEEL MET KORIANDER OF PETERSELIEBLAD.

LEKKER HIERBIJ IS COUSCOUS


Tomaten groentensoep

500 gr. Grof gesneden groenten naar smaak
1 bakje soja , ligt gekruide roerbakblokjes (ah)
1 of 2 blikjes gehakte tomaten stukjes
1 teen knoflook
1 eetl. Italiaanse kruiden
groentebouillon naar hoeveelheid
Soja room
Peper-zout
Doe in een soeppan wat olie en roerbak de soja blokjes een paar min. om
Voeg de grof gesneden groenten er bij en roerbak dit ook even mee.
Doe de blikjes tomatenstukjes erbij en de groentebouillon
Knijp de knoflook er boven uit en doe de Italiaanse kruiden er bij
Maak af met peper en zout naar smaak
Je kunt er op het laatst nog een scheut soja room door heen doen, maar het hoeft niet.
Een heerlijke maaltijdsoep die in een mum klaar is.
Lekker met een (volkoren)stokbrood met gezouten roomboter
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ingredienten: voor 4-6 personen.
1 grote bloemkool
3 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 eetlepel kerriepoeder
100 gram geraspte kokos
2 eetlepels mango chutney
150 gram cashewnoten
1 theelepel suiker
zout en peper
olijfolie
(snelkook)rijst

Tip van deVegetariër-redactie: als variatie kun je er gekookte kikkererwten (blikje of zelf gekookt) en/of sperziebonen aan toevoegen.

De smaak van deze bloemkoolschotel is veel verrassender dan je op grond van de ingrediënten zou zeggen. Omdat het gerecht mild van karakter is, vinden ook kinderen het heerlijk. en het kost nauwelijks meer tijd dan het maken van 'gewone' bloemkool met aardappelen. Ik maak dit gerecht al 20 jaar met zeer grote regelmaat en het gaat nooit vervelen, een van mijn favorieten!

Was de bloemkool en verdeel hem in niet te grote roosjes. Snij de uien en bak ze in een grote wokpan met wat olijfolie of boter tot ze glazig zijn. Pers de knoflook en voeg toe aan het mengsel, even roeren.

Doe de tomatenpuree en de kerrie erbij, weer even flink roeren. Schenk wat water in de pan (ongeveer 250 ml) om van het geheel een saus te maken. Voeg de kokos, de mangochutney en een lepeltje suiker toe, plus zout en peper naar smaak.

Doe de bloemkoolroosjes in de saus, die je met water aan kunt lengen tot hij van een yoghurtachtige dikte is. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar in de saus. Kook intussen ook de rijst gaar.

Doe de rijst in een tulbandvorm en stort hem daarna op een bord. Vul de rijstrand met het bloemkoolmengsel. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje cashewnoten overheen, zodat ze zo knapperig mogelijk blijven.

Combineer met bijvoorbeeld een komkommersalade.

Toegevoegd na 4 minuten:
Dit is een Oosterse-bloemkoolschotel met kokos en cashewnoten, was ik nog vergeten te vermelden.

Smakelijk eten!!

Op de bron staan nog meer lekkere recepten Succes:))
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
lijkt me erg lekker - ga ik gauw eens maken!!
zie link

http://www.kookjij.nl/recepten/00011013/Hoofdgerechten_-_Vegetarisch.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding