Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe worden aardappelpannekoeken gemaakt?en uit welk land komt dit?

hoe maak je pannekoeken van aardappelen?Uit welk land komt dit van oorsprong?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
3.6K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mijn oma maakt ze door veel aardappels te schillen en te raspen, dan wat uien raspen, klein beetje bloem en melk erdoor, 2 eieren (eigenlijk zoals gewoon pannenkoeken beslag maar dan met veel aardappel en ui erbij :p ) en dan bakken in veel zonnebloem olie. Heeeerlijk!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Alazzi á la Miensk (aardappelpannenkoekjes)


Ingrediënten:
voor 2 personen

voor de pannenkoekjes

400 g geschilde aardappelen
1 eetlepel bloem
1 ei
1 teentje knoflook
peper
zout
olie

voor vulling

200 g varkensgehakt
1 teentje knoflook
1 eetlepel gebakken uisnippers
zout

voor vulling

125 g visfilet
7 g geweekte gedroogde boleten
1 eetlepel gebakken uisnippers
1 ei
zout

voor vulling

15 g fijnggesneden geweekte gedroogde boleten
2 eetlepels gebakken uisnippers
1 eetlepel weekwater
zout.

voor vulling

2 hardgekookte eieren
1 eetlepel gebakken uisnippers
1 eetlepel boter
zout

Rasp de afgedroogde aardappelen grof, knijp de rasp uit en meng met de bloem, het ei, de knoflook en peper en zout.
Verhit een bodempje olie in een koekenpan met anti-aanbakbodem, leg met behulp van een lepel 8 hoopjes aardappelmengsel in de olie, druk ze aan met de achterkant van de lepel, bak ze aan weerszijden goudbruin en neem ze uit de pan.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de uisnippers voor de vulling van uw keuze in dezelfde pan.
Meng de ingrediënten, verdeel het mengsel in 4 porties, leg die op 4 koekje en bedek met de overige koekjes.
Bren ze over op een bakplaat en bak ze 20 minuten op de middelste richel.
Serveer de pannenkoekjes met crèe fraîche en de groenten van uw keuze.

Info: Alazzi á la Miensk uit het vroegere Groothertogdom Litouwen, nu Wit-Rusland of Belarus, een naam die het land door de Russen is opgedrongen. De aardappel wordt er ‘het tweede brood’ genoemd en er zijn zelfs gedramatiseerde dansen, lofzangen en gedichten aan gewijd.
In speciale aardappelrestaurants kun je proeven wat er allemaal mogelijk is: salades, piroggen, puddingen. Maar het allerliefst eet men ze als dikke pannenkoekjes, draniki, van fijngeraspte piepers, of grofgeraspte alazzi, zo, maar ook gevuld met vlees, vis, paddestoelen of ei. Populaire groenten zijn (zuur)kool, wortels, pompoen, pastinaak, knolselderij, koolraap en tomaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het wordt ook vaak tijdens de Chanoeka gegeten :)
Mijn oma kan ze heeeerlijk klaarmaken
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
gedeeltelijkwas ik hier van op de hoogte, verhelderend

Andere antwoorden (3)

Bedoel je tortilla's? Bij mijn weten komen ze uit Spanje, ze worden vaak in tapasrestaurants geserveerd. Als je zo'n zakje voorgekookte aardappelschijfjes hebt, 6 eieren, wat peper en zout, plus courgette en/of ui en/of wat-je-lekker-vind; laagjes maken in een pan met dikke bodem, eieren klutsen en toevoegen, 20min laten stollen met deksel op de pan. Is voor 4 personen. Eetze!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Tortilla's lijkt niet eens op aardappelpannenkoeken :P
Bedoel je "rösti"?
Röstie is een Zwitsers aardappel(pannenkoek)gerecht gemaakt van geraspte aardappelen.
Hoe je rösti bereid vind je in mijn link.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ik ken alleen de aardappel pannekoeken zoals mijn moeder die maakte.
aardappels raspen
havermout
ei
ui
peper en zout
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding