Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Met behulp van zout, kruiden, specerijen, tamari, shoyu, sambal, ketjap of tomatenpuree kun je tofu op smaak brengen. Lekker is om tofu gedurende enkele uren koel weg te zetten in een marinade.
Voor meer tips over tofu: zie link

Toegevoegd op 25-05-2009 17:54:27
Tip: Op smulweb staan 299 recepten met tofu. (zie link 2). (Heb goede ervaringen met het maken van recepten van smulweb)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Ik marineer het altijd in een scheut ketjap, scheut sesamolie, scheut gembersiroop, geperste knoflook en flink wat sambal. Wel een tijdje laten staan, minstens een half uur.
Overigens neem ik graag de rooktofu, die smaakt van zichzelf al wat intenser.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Sesamolie gebruiken en dan Shoyu of Tamari en cayennepeper erbij... dan is het een lekkernij vooral als je het doorbakt zodanig dat het wat droog wordt... Om te smullen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Mijn man kwam laatst met een briljante tip. Hij heeft een tijd in Indonesie gewoond en daar aten ze tofu ook als snack. Het is heerlijk! Je neemt zo`n blok tofu, snijd dat in blokjes (iets groter als een dobbelsteen) frituren in een goede olie (bv arachide olie) tot ze lichtbruin zijn, dan uitlekken en een beetje zout eroverheen. Heerlijk en supermakkelijk!!!!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Goed afdrogen met een schone doek Dunne plakken en in een beetje olie om en om bakken Dan een ketjap sausje maken :gember wortel even in een droge pan, dan roomboter erbij en dan wat knoflook erover heen uit de pers of gestamt op het laatst ketjap !!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Je moet zowiezo de tofu uitlaten lekken! Dan zuigt de tofu de marinade beter op. Pak een bord en leg daar paar velletjes keukenpapier op leg dan de tofu erop en nog een bord erop. Een stapeltje zwaren boeken en een half uur of een uur laten staan!
Dan marineren met zonnebloemolie met daardoor heen kruiden die jij het lekkerst vind!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Als je de gemarineerde tofu nog even door een "jasje'van bloem en sesamzaadjes haalt vóór het bakken, wordt het nog lekker knapperig óók - en de marinade kan je als dipsaus gebruiken , of over de stir-fry gieten ....YUM....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image