Wie weet waar je paardebonen kunt kopen?
Ik bedoel de gedroogte versie zoals bruine bonen, niet de gepofte. Ze schijnen in groningen nog verbouwd te worden.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Vegetarisch & Veganistisch. Vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik bedoel de gedroogte versie zoals bruine bonen, niet de gepofte. Ze schijnen in groningen nog verbouwd te worden.
Normaal vlees 'bakt' op de grill natuurlijk in zijn eigen vetten. Maar hoe zit het met vegetarisch vlees? Kan ik dat ook gewoon onder de grill doen?
Natuurlijk kunnen ze er geen slechte dingen in doen, anders zouden ze het niet mogen verkopen. Maar toch, misschien zitten er toch ''dingen'' in die later in je lichaam tot uiting komen, die slecht voor je zijn. Deze producten zijn tamelijk jong in de voedselindustrie, dus ik vraag het mij af?
Toegevoegd na 12 minuten:
Zoals deze:
http://www.vivera.com/producten/vega/
http://www.vegatopia.com/vega/producten/vegaburgers-en-zo
Ik heb mijn voeding zelfstandig gelijdelijk aan drastisch veranderd, omdat het goed aanvoelde, en er wat MOEST gebeuren, maar ik ben niet zeker of ik nu wel gezond eet. Ik heb niet veel vertrouwen in de standaard diëtisten omdat ik tot nu toe altijd met stervende honger en buikpijn ben aangekomen.
Mijn normale voeding bestond uit, als ontbijt een kop thee met melk, soms een broodje smiddags. Avondeten was meestal hompen vet vlees met gebakken aardappelen, soms groente, en savonds snaaien als er wat in huis was.
Ik had niet echt eetlust, avondeten was altijd een "moetje" en een uur erna erg honger. Stoelgang was slecht en altijd opgeblazen gevoel.
Nu "eet" ik s ochtends een groene smoothie en smiddags ook , 2 keer een halve liter dus. Smoothies bestaan uit 2/3 rauwe groene bladgroente 1/3 vers fruit en water. Savonds een maaltijd zonder vlees, soms vis/schaaldieren. Geen gebakken aardappelen maar couscous/volkoren groentelasagne/grote groene salade met vis/turks/arabische/mediterrane vegetarische gerechten. Ik gebruik geen vleesvervangers.
Ik gebruik wel parmezaanse kaas/mozzarella en bak in olijfolie.
Als "snack" in het weekend wat noten of groentechips van de notenboer ( geblancheerd en met 1 lepel palmolie gebakken ).
Ik voel me prima, heb weer een normale eetlust, absoluut geen hongergevoel, weer normale stoelgang, niet meer opgeblazen, totaal geen behoefte meer aan suiker/zoetigheid, en aan mijn kleding te merken ben ik aan het afvallen.
Wat vinden jullie?
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing