Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe pel je een (al bereide) gamba's?

Laatst was ik in een restaurant en koos ik voor een gerecht met gamba's. Ze waren al bereid en bijna klaar om te eten. Alleen moesten ze nog worden gepeld. Ik vind ze heerlijk, maar ongelooflijk lastig om te pellen. Het werd een klieder boel en et bleef maar weinig gamba over om op te eten. Hebben jullie tips?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Gebakken of gekookte Gamba's krijgen de welbekende kromming, breek z'n 'rug' precies de andere kant op, dit is een gevoelsdingetje want het knakt niet altijd, en daarna trek je zo de staart er af, en het vlees wat nu bloot is komen te liggen kun je voorzichtig uit de romp trekken, oefening baart kunst.
(Lees meer...)
een jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image