Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen horeca type 2 en type 3?

Nu ken ik het verschil tussen natte en droge horeca inmiddels, maar horeca type 2 en 3 zijn me onbekend. Wat houden de verschillende types in en welke regels gelden er?

17.6K
Utrecht
3 jaar geleden
Categorie 1 'lichte horeca'
Bedrijven die in beginsel alleen overdag en 's avonds behoeven te zijn geopend (vooral verstrekking van etenswaren en maaltijden) en daardoor slechts beperkte hinder voor omwonenden veroorzaken. Categorie 2 'middelzware horeca'
Bedrijven die normaal gesproken ook delen van de nacht geopend zijn en die daardoor aanzienlijke hinder voor omwonenden kunnen veroorzaken. Categorie 3 'zware horeca'
Bedrijven die voor een goed functioneren ook 's nachts geopend zijn en die tevens een groot aantal bezoekers aantrekken en daardoor grote hinder voor de omgeving met zich mee kunnen brengen. Meer details in deze link:
https://www.planviewer.nl/imro/files/NL.IMRO.0147.BpBMuw008-oh01/b_NL.IMRO.0147.BpBMuw008-oh01_rb1.pdf

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

• Categorie 1: Lichte horeca / dagzaken:
o automatiek
o broodjeszaak
o croissanterie
o koffiebar
o lunchroom
o ijssalon
o snackbar
o tearoom
o traiteur
Hierbij gaat het om winkelondersteunende horeca zonder alcoholvergunning

• Categorie 2: Horeca
o hotel / motel / pension
o bistro
o brasserie
o restaurant
o eetcafé
o cafetaria
o shoarma / grillroom
met eventueel een bezorg- of afhaalservice (pizza, chinees)
Onder deze categorie vallen horeca-inrichtingen waarbij de exploitatie primair is gebaseerd op het verstrekken van maaltijden / eten. Allen hebben zij of een drank- en horeacvergunning, zoals bistro, restaurant, eetcafé en/of zijn zij gedurende langere tijden geopend en hebben een
verkeersaantrekkende werking, zoals shoarma- en pizzariazaken. Ook bedrijven en inrichtingen gericht op het verschaffen van logies, al dan niet in combinatie met het verstrekken van consumpties en/of dranken, vallen onder deze categorie.

• Categorie 3: Middelzware horeca:
o (grand)café
o bierhuis
o biljartcentrum / snookercafé
o proeflokaal
In deze categorie zitten de horecabedrijven waarbij de exploitatie primair is gericht op het
verstrekken van dranken voor gebruik ter plaatse en die voor een goed functioneren ook een
gedeelte van de nacht geopend zijn. Daardoor kunnen zij aanmerkelijke hinder voor de omgeving met zich meebrengen.

• Categorie 4: Zware horeca
o Zalenverhuur / partycentrum (regeulier gebruik t.b.v. feesten, muziek, dansevenementen)
o Dancing
o Discotheek
o Bar / nachtclub
o Casino of amusementscentrum, met horeca
Met de zware horeca worden de zaken aangeduid die gelet op de vloeroppervlakte veel
bezoekers trekken en waar geluid een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsvoering. Het
casino is ook bij deze categorie zware horeca geplaatst, gelet op de bijzondere wetgeving
waarmee deze vorm van vrijetijdsbestededing te maken heeft. Als zodanig veroorzaakt deze
categorie aanmerkelijke hinder voor de omgeving.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding