Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (5)

Dat mag je zelf bepalen. Kies uit de volgende 17 maar houd wel deze volgorde aan:

Om de volgorde van een reeks gerechten samen te stellen tot één maaltijd, kan gebruik gemaakt worden van het klassieke 17-gangen schema.
Een aperitief of een amuse wordt niet meegerekend als gang in een menu.

Koud voorgerecht
Soep
Warm voorgerecht
Visschotel
Vleesschotel
Warm tussengerecht
Koud tussengerecht
Groenteschotel
IJsdrank
Warm gebraad (Wild of gevogelte)
Koud gebraad (Wild of gevogelte)
Kaas
Warm zoet nagerecht
Koud zoet nagerecht
IJs
Gebak
Fruit

Met koffie kan er afgesloten worden. Dit wordt echter niet als gang gezien.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat kan heel erg verschillen en kan/mag de gastheer of vrouw zelf samenstellen.

Om de volgorde van een reeks gerechten samen te stellen tot één maaltijd, kan gebruik gemaakt worden van het klassieke 17-gangen schema.
Een aperitief of een amuse wordt niet meegerekend als gang in een menu.

Koud voorgerecht
Soep
Warm voorgerecht
Visschotel
Vleesschotel
Warm tussengerecht
Koud tussengerecht
Groenteschotel
IJsdrank
Warm gebraad (Wild of gevogelte)
Koud gebraad (Wild of gevogelte)
Kaas
Warm zoet nagerecht
Koud zoet nagerecht
IJs
Gebak
Fruit

Met koffie kan er afgesloten worden. Dit wordt echter niet als gang gezien.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
'n 6 gangen diner bestaat uit een opbouw naar het hoofdgerecht en een afbouw tot de koffie daarna.

Tot de opbouw behoren de warme of koude voorgerechten zoals soepen, kleine vleesgerechtjes, salades, vis en zeevis, warme of koude tussengerechtjes, snacks en gevogelte gerechtjes aangeboden in 2 tot 3 rondes (gangen).

Het hoofdgerecht is een keuze uit vlees, vis of gevogelte en vegetarische specialiteiten geserveerd met diverse bijgerechten.
(Groenten, aardappels, puree, frites, salade)

Met een of meerdere nagerechten wordt het diner afgesloten.
Hieronder vallen meestal kaas schotels, zoete nagerechten, gebak, ijs, sorbets die als gang worden aangeboden. Bijvoorbeeld eerst kaas, daarna 'n gang gebak of ijs.

Koffie kan dan daarna maar dat is geen gang apart en wordt niet tot het gangenmenu gerekend.
Ook de drankjes vooraf, tijdens en daarna horen niet bij de gangen.

Krijg er nog trek in ook :)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het verschilt heel erg:
Een traditioneel diner, of het nu lichte of zwaardere gerechten zijn, bestaat uit de volgende gangen:
1.Voorgerecht, meestal een koud gerecht zoals een amuse
2.Soep
3.Tussengerecht
4.Hoofdgerecht
5.(Kaas, afhankelijk van de wijn)
6.Nagerecht
7.(Kaas, afhankelijk van de wijn)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Over het algemeen bestaat een 6 gangendiner uit;
Een koud voorgerecht,
Amuse,
Een soep,
Twee warme gerechten,
en een dessert.

Toegevoegd na 14 minuten:
Het kan bijv. zijn;

Amuse vooraf.
Voorgerecht; paté of salade.
Lichte soep of bouillon,
Hoofdgerecht; vleesgerecht met bijgerechten.
Dessert amuse,
Dessert,
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing