Hoe komt het dat je bij ieder Chinees restaurant in NL, exáct dezelfde Bami krijgt?
Je krijgt altijd exact dezelfde gerechten, zowel bami, als babi pangang, nasi en noem maar op... Ze kopen het niet in ready-made, maar maken het zelf... Ook bestaat er geen kookboek om het zó te maken, het is zo goed als EXACT hetzelfde... hoe kan dat toch?
Toegevoegd na 15 minuten:
Even voor de duidelijkheid; ik heb het hier niet over specialiteiten-restaurants, maar gewoon de volkse afhaalchinees. Dat je bij een Chinees Dim-Sum restaurant in little China in Rotterdam iets heel anders krijgt dan bij een chinees midden in Charlois lijkt me duidelijk. Het valt me alleen op dat een Bami Goreng er bij de ene 'buurt-Chinees' niet zo gek veel anders uitziet dan bij de andere...
Waardoor het komt dat de smaak van 'onze' verNederlandste Chinese specialiteiten zo anders is dan die in China (of bij een écht traditioneel restaurant, weet ik ook... Heb genoeg gereist om te weten hoe het hoort te smaken...
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.