Wie weet een goed alternatief voor koksroom?
Gezonde voeding is belangrijk, altijd aardappels met groente en vlees vind ik te eentonig dus een lekkere meergranenpasta gaat er goed in… Nu heb ik gisteren pasta pesto gemaakt met extra ui en knoflook en tomaten… De saus bestaat natuurlijk uit een potje pesto en een flesje (of pakje) koksroom… Ik kad die van campina gepakt, light met "maar" 7 procent vet… Ik had haast dus verder ook niet op gelet… Tijdens het koken eens gegeken hoeveel kcal erin zitten ik schrok me kapot… 428 kcal per 100 ml en er gaat dus 250 ml in de saus… Als dit light is wil ik niet eens weten hoeveel kcal er in de niet light versie zitten… Het gerecht was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar, alleen zou ik het graag met iets anders maken dan die koksroom… Ik bedoel, anders kan ik net zo goed een big mac halen… Heeft iemand een idee waarmee ik het zou kunnen vervangen dat wel romig word met veel minder kcal bevat?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.